Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Protesta a Sant Jaume contra el tancament dels bars
  • CA

Restauradors, comerciants i hotelers s’han concentrat aquest migdia a la plaça Sant Jaume contra la decisió de la Generalitat de tancar tots els bars i restaurants durant almenys 15 dies i restringir l’aforament de les botigues per frenar la propagació de la Covid-19. Centenars de persones s’han manifestat per demanar al Govern que rectifiqui i aprovi un pla d’ajudes al sector, que no podrà sobreviure a un nou tancament sense una injecció de fons.

Aquesta mitjanit ha entrat en vigor el tancament de bars i restaurants, una mesura dràstica aplaudida pel govern espanyol però que ha posat en peu de guerra els restauradors. Segons el Gremi de Restauració, el 15% dels establiments d’hostaleria ja ha abaixat la persiana, una xifra que es podria disparar fins al 50% si es mantenen les noves restriccions sense un paquet d’ajudes.

La Generalitat va anunciar diverses mesures per pal·liar els efectes del tancament, però no es concretaran almenys fins el pròxim dimarts. El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, va prometre 40 milions en ajudes directes, una línia d’avals extraordinària i un canvi al codi civil per facilitar la renegociació de contractes de lloguer en casos extraordinaris com pot ser la pandèmia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa