Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Reobre l’hotel dels 90 milions del Paral·lel dos anys després

Barcelona ha recuperat aquesta setmana un establiment del barri del Poble-sec que feia dos anys que estava immers en un intens procés de reforma. La companyia hotelera Melià ha reobert aquest dilluns el mític Hotel Apolo de l’avinguda del Paral·lel un cop enllestida la remodelació integral de les seves 314 habitacions i dels prop de 17.000 metres quadrats dels quals disposa l’equipament.

Sota el nom d’Innside Barcelona Apolo, aquest establiment ubicat en la cruïlla entre aquesta artèria de la capital catalana i el passatge de la Canadenca, just davant del parc que dona a les Tres Xemeneies, torna a obrir les seves portes després de dos anys en obres. Segons la informació facilitada per la companyia en un comunicat, tota la reforma de les instal·lacions ha tingut un cost de gairebé vuit milions d’euros que se sumen als més 90 milions que ja va pagar el grup l’any 2021 per adquirir en propietat l’hotel, que ja gestionaven en règim de llogaters des de feia un temps.

La profunda remodelació de l’equipament ha anat a càrrec de l’empresa Álvaro Sans Arquitectura Hotelera (ASAH), que ha apostat per un disseny “contemporani, urbà i inspirador”, que aporti un valor afegit a les instal·lacions. Els treballs s’han centrat principalment en la configuració de nous espais comuns per “potenciar la vida dins de l’hotel”, tot creant un escenari propici a les trobades socials, però sense renunciar al mateix temps a l’aposta per la creació de zones de treball “informals”.

El nou hotel Innside Barcelona Apolo de l'avinguda del Paral·lel / Melià
El nou hotel Innside Barcelona Apolo de l’avinguda del Paral·lel / Melià

Repunt de les operacions de compravenda hoteleres

La compravenda d’hotels a la capital catalana no és un fenomen habitual. Tanmateix, en una conversa amb el TOT Barcelona el passat mes de febrer, el director general Gremi d’Hotels de Barcelona, Manel Casals, explicava que des del confinament han detectat un augment de les operacions de compravenda en el sector. “El valor patrimonial d’un hotel a Barcelona és elevat, per això no és freqüent que hi hagi un abandonament de llicències. Fins ara pràcticament no hi havia operacions de compravenda, però des del 2021 hem registrat gairebé una quinzena de transaccions o canvis d’explotació“, apuntava.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa