Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Quin és el comerç més sostenible de Barcelona segons l’Ajuntament?

Barcelona viu un moment de transformació que també afecta, en part, els comerços. Per això l’Ajuntament, en la seva 23a edició dels Premis Comerç, ha decidit premiar la feina que fan a Yes Future Positive Supermarket, un petit negoci que va néixer al barri de Sant Antoni i que ara s’ha expandit al Poblenou. L’Ajuntament en valora el fet que sigui un supermercat lliure de plàstics amb “la sostenibilitat per bandera”. El jurat també fa esment a “l’oferta de productes d’alimentació, neteja i d’higiene personals ecològics, biodegradables i lliures d’envasos”. Per tot plegat, els atorga el premi per “oferir a la persona consumidora productes sostenibles i de proximitat, servits a granel i a doll, fet que permet comprar-ho tot sense generar nous residus”.

L’Olga Rodríguez i l’Alejando Martínez, els impulsors d’aquest supermercat, reconeixen a l’organització dels premis que volien oferir un espai que “facilités i incentivés la persona consumidora a ser més sostenible a l’hora de fer la compra domèstica”. I com ho fan? La clientela va al local i reomple els seus envasos amb el producte que necessiten.

De Sant Antoni al Poblenou

El negoci va començar l’any 2017 al carrer Viladomat, al barri de Sant Antoni. Les coses han anat tan bé que ja han obert un segon local al carrer Pujades, al barri del Poblenou. Segons l’Olga i l’Alejando, l’expansió és fruit d’un “fet màgic”. “El nostre riu es va desbordar i es va convertir en un moviment més gran. Molta gent es va unir a aquesta ‘RE – actitud’ i hem d’admetre que estem realment feliços per això”, diuen tots dos a la web del negoci.

Ofereixen més de 800 productes ecològics i a granel, des de pastes o cereals, a llegums, cafès, olis o galetes. Però els productes que venen en aquest supermercat van més enllà de l’alimentació. També ofereixen articles de neteja biodegradables elaborats a Barcelona, fet que demostra la importància que li donen al producte de proximitat. L’Ajuntament destaca que els venedors proven tots aquests productes abans de posar-los a la venda i que assessoren la clientela en funció de les necessitats de cadascú.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa