Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Quant costa el m2 d’un habitatge de luxe a Barcelona
  • CA

Després de la pandèmia, el mercat immobiliari ja ha experimentat una recuperació notable, i fins i tot amb preus a l’alça, que ara es combinaran amb una pujada dels tipus d’interès brusca. Segons un estudi de la consultora immobiliària Savills, el m2 dels immobles de luxe s’ha incrementat un 2,4% de mitjana el primer semestre a les 30 ciutats més grans del món. De les 30 ciutats, 27 han registrat increments i només Shanghái (-0,9%), Sidney (-1,7%) i Hong Kong (-3%) han vist com queien els preus del luxe immobiliari.

Barcelona, entre les més assequibles per comprar pisos de luxe

I a què s’atribueix aquest increment? Segons la consuiltora, la raó es troba en “l’optimisme al mercat residencial, uns tipus d’interès encara relativament baixos i l’atractiu de la propietat residencial prime com a inversió”.

En el cas concret de Barcelona, l’increment registrat és de l’1,4% i el preu del m2 se situa en 6.530 euros, 540 euros més econòmic del que ja costa a la capital d’Espanya, on s’ha registrat un increment de l’1,5%. Amb tot, Barcelona i Madrid, que ocupen els llocs 25 i 26 del rànquing de les trenta ciutats més grans del món estudiades, estan molt lluny de la mitjana, que se situa en 14.175 euros.

Hong Kong, la bogeria del luxe

Ara bé, on és el m2 més car de tot el planeta en habitatges de luxe? Doncs a Hong Kong, justament on han baixat els preus un 3%… Però la baixada no treu l’ensurt de la xifra d’infart de 41.870 euros per m2! En segona posició, molt lluny, hi ha Nova York, on el m2 d’alt nivell es paga a 25.000 euros, i el tercer lloc del podi és per a Tòquio, amb 22.500 euros el m2.

Excepcions a Barcelona

Ara bé, aquests 6.500 euros de mitjana tenen algunes excepcions a la capital. Una, els pisos de luxe a 30.000 euros el metre quadrat a Diagonal amb passeig de Gràcia, de la promoció de KKH i Mandarin Oriental. Els propietaris demanen fins a 30.000 euros el metre quadrat per als pisos de la meitat inferior de l’immoble, que té 20 plantes i 34 pisos de superluxe. Això vol dir que estan per sobre del que fins ara es considera la casa més cara de Barcelona, que té 750 metres quadrats i costa gairebé 22 milions d’euros, és a dir, una mica més de 29.000 euros per metre quadrat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa