Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Preus desorbitats als hotels pel MWC: això és paga per una habitació

Els hotels de Barcelona encara no poden donar per superada la pandèmia, que ha tingut un impacte a tots els nivells en l’activitat hotelera i turística des del 2022. El preu mig de les habitacions ha crescut 12 euros, el que representa un increment del 12% sobre els preus prepandèmia, però l’ocupació encara està un 7% per sota. Fa uns dies, en el marc de la presentació dels resultats econòmics dels hotels el 2022, el president dels hotelers es va mostrar optimista a les portes d’una nova edició del MWC, que arrenca el 27 de febrer. El 2019 es van reservar 26.000 habitacions, el 2022 van ser 10.500 i ara ja hi ha per al 2023 una ocupació que arribarà al 90%-95% amb 18.500 habitacions reservades i preus molt més elevats que la mitjana de l’any, segons les dades que ha ofert el president del gremi. 

Preus desorbitats durant una setmana

Jordi Clos no va donar xifres concretes, però el portal de reserva d’allotjaments eBooking ha donat una xifra contundent: el preu mitjà de l’allotjament a Barcelona els dies del MWC s’ha disparat un 227%, segons indiquen els dades que ha fet públiques en un comunicat la companyia de reserves online. El preu mitjà per nit a la capital catalana puja als 312 euros en comparació dels 137 euros de mitjana que costa habitualment pernoctar una nit a Barcelona. Aquesta pujada s’explica pel pic de demanda d’allotjament que es produeix en molt pocs dies per part dels assistents al Mobile World Congress, sobretot per part dels visitants internacionals.

Imatge d'arxiu d'una habitació d'hotel, en aquest del Leonardo Royal Barcelona Fira / Leonardo Hotels
Imatge d’arxiu d’una habitació d’hotel / Leonardo Hotels

L’estada mitjana durant les dates del congrés de telefonia és de quatre dies, sent el diumenge 26, just abans que comenci el congrés, el dia amb més check-in previstos. Segons explica Toni Raurich, director d’eBooking.com, a hores d’ara l’ocupació ja comença a apropar-se a les xifres del 2019 quan les reserves d’allotjament a Barcelona arribaven al 100% de la capacitat i els assistents al Mobile World Congress havien de buscar habitació en altres municipis propers.

La capacitat hotelera de la ciutat comtal és de prop de 25.000 habitacions. Es preveu que el congrés reunirà més de 80.000 visitants i generarà un impacte econòmic superior als 350 milions d’euros a Barcelona i la seva zona d’influència.

Més notícies
El vestíbul de l'Hotel Leonardo Royal obert a Barcelona / Leonardo Hotels
Menys ocupació però preus més cars: així han tancat el 2022 els hotels de Barcelona
Notícia: Menys ocupació però preus més cars: així han tancat el 2022 els hotels de Barcelona
Comparteix
El preu mig de les habitacions ha crescut 12 euros, el que representa un increment del 12% sobre els preus prepandèmia
Experts en 'blockchain' i criptomonedes durant una conferència del MWC / Júlia Catarineu
Barcelona, “seu permanent” del MWC més enllà de 2030
Notícia: Barcelona, “seu permanent” del MWC més enllà de 2030
Comparteix
El nou contracte entre la ciutat i els organitzadors permet fer renovacions "tàcites automàtiques"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa