El Mobile World Congress (MWC) té una llarga vida per davant a Barcelona, més enllà de 2030. Els màxims responsables de l’organització del congrés i de les institucions públiques han dibuixat un escenari de “seu permanent” a la capital catalana gràcies a la signatura d’un nou contracte amb clàusules simplificades.

Així, l’acord blinda la permanència fins 2030 i permetria fer renovacions exprés després d’aquesta data, a fi de facilitar l’extensió de la relació. “És emocionant continuar la nostra relació amb Barcelona fins al 2030, i més enllà, potser per sempre”, ha assegurat Mats Granryd, director general de GSMA, en declaracions recollides per ACN. Al cap de 16 anys de congrés del mòbil a Barcelona, ha admès, “és difícil pensar en un sense l’altra”. Ho ha dit al seu discurs durant l’acte de presentació de l’acord pels propers vuit anys de la fira al recinte de Montjuïc.

El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha detallat com seran les extensions: la vigència es mantindria sempre que cap de les parts expressi el contrari. “És un contracte amb vocació de permanència i per això s’ha establert un sistema de renovacions tàcites automàtiques a partir del 2030”, ha dit. El president de Fira de Barcelona, Pau Relat, ha assegurat que la renovació “permet designar Barcelona com a seu permanent del MWC”. Ha revelat que la idea d’aquesta permanència sine die “va començar a cristal·litzar” l’endemà d’haver d’anunciar la primera cancel·lació del congrés per la pandèmia el febrer del 2020.

Entre molts altres aspectes, l’acord inclou bloquejar 25.000 places hoteleres quan se celebra el congrés –en temporada baixa turística– per assegurar un fàcil allotjament dels assitents. També manté en peu la previsió ampliar el recinte de Gran Via el 2026 –les obres comencen aquesta tardor–, la col·laboració amb els principals sectors econòmics de Barcelona i el rol de la Mobile World Capital.

Més diner públic cap al MWC

Un altre element clau és l’increment del diner públic: Generalitat, Estat i Ajuntament de Barcelona aportaran 3 milions més cadascuna, arribant a 8 per cap. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha remarcat que la firma de l’acord “projecta aquesta història d’èxit, que no és només passat sinó una aposta de futur, amb vocació d’estabilitat i manteniment més enllà del 2030”. Les dificultats durant la pandèmia “han enfortit la confiança” entre organitzadors i institucions, segons ella.

El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha qualificat el congrés com “els jocs olímpics del segle XXI” perquè transformen l’economia i situen Catalunya al mapa digital global, “que serà determinant pel futur”. La vicepresidenta primera espanyola, Nadia Calvió, ha emfasitzat que el Mobile “no només té suport d’una ciutat” sinó de l’Estat.

El conseller delegat de GSMA, John Hoffman, ha recordat que la darrera edició del congrés va tenir un impacte econòmic de 267 milions d’euros, 27 més del previst, en un any encara difícil per les últimes onades de Covid. Per als propers 8 anys espera un creixement substancial amb uns 70.000 o 80.000 assistents d’arreu del món. La propera edició la veu assegurada: “Estem molt segurs que podrem fer el congrés”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: COLAU ENS ROBA, cada dia més a juliol 20, 2022 | 16:41
    COLAU ENS ROBA, cada dia més juliol 20, 2022 | 16:41
    Els barcelonins paguem la festa d'aquests galtes, per forrar hoteles. Comuna Colau, comuna de lladres. Cal actuar contra la BRUTICIA POLITICA, CAL NETEJAR la Politica de chorizos Colau

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa