Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El preu d’un pis es dispararà fins a un 30% durant el MWC
  • CA

El Mobile World Congress (MWC) és un aparador perquè les grans marques ensenyin els seus darrers productes tecnològics. De retruc, també, perquè els propietaris de pisos facin l’agost. Tant, que el preu d’un pis durant aquest esdeveniment es dispararà fins a un 30%, segons l’agència immobiliària Engel & Völkers.

Els preus mitjans de lloguer oscil·len entre els 180 i 750 euros al dia a l’Eixample i entre els 200 i els 400 a les Corts“, xifra Albert González, director de la divisió a Barcelona. La immobiliària espera que més de 200 assistents al congrés escolliran propietats de la seva cartera per allotjar-se a la capital catalana entre el 28 de febrer i el 3 de març, que és quan se celebra el MWC. Els congressistes llogaran propietats “en zones cèntriques i ben comunicades”, diu la mateixa font.

Això fa que els preus arribin a un màxim pic d’augment de fins al 30%. El mínim, de mitjana, serà del 15%, segons els pronòstics d’aquesta agència. Igualment, són xifres que no s’acosten a l’increment de fins al 70% de les edicions més concorregudes del Mobile, recorda González. “Abans es reservava a partir de setembre o octubre de l’any anterior, però ara hi ha molta precaució i es reserva quan s’apropa la data de l’esdeveniment”, assenyala.

L’habitatge més sol·licitat pels assistents al congrés és l’apartament de dues habitacions. En concret, han rebut reserves de congressistes “procedents del nord d’Europa, alemanys, francesos i britànics, encara que també alguns asiàtics i americans”.

Aquest any es preveu un Mobile presencial fins en un 95%, amb 1.500 expositors i persones vingudes de 150 països diferents de tot el món. “Serà un show físic, volem i tindrem gent de tot el món, però alhora reconeixem que el món no s’ha obert totalment”, defensa el conseller delegat de GSMA, John Hoffman. Malgrat això, es preveu la meitat de públic de 2019, abans de la pandèmia del coronavirus, amb entre 40.000 i 60.000 visitants. Sigui com sigui, esperen un impacte econòmic de 240 milions d’euros atribuïbles a la celebració del MWC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa