Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Així està el preu dels habitatges de luxe a la demarcació de Barcelona
  • CA

El mercat immobiliari s’ha disparat en els darrers anys a Barcelona. Així ho constata, per exemple, un informe de Fotocasa, que analitza 58 barris barcelonins i conclou que tots ells superen el preu mitjà de l’habitatge a escala estatal. Els preus a l’alça afecten també al mercat de luxe, que arreu de l’Estat ha tancat l’any amb preus molt poc aptes per a les butxaques de la majoria. Segons un informe del portal Idealista, les cases que superen el milió d’euros costen uns 7.000 euros/m² si són de luxe.

Prop de 3.700 euros/m² per un xalet

La demarcació de Barcelona queda lluny dels grans mercats de luxe (immobles per més d’un milió d’euros). És més, per veure la principal demarcació catalana al rànquing que classifica el preu dels grans xalets cal baixar a la vuitena posició. El preu mitjà d’aquests immobles ha baixat un 2,6% a l’àrea metropolitana i companyia, situant-se en els 3.689 euros el metre quadrat. Un mal menor per a aquells que no es poden permetre el luxe de pagar els 7.356 euros per metre quadrat que costa una casa d’aquestes característiques a Barcelona ciutat.

Pisos per 7.356 euros/m²

Pel que fa als pisos de luxe, més petits que els xalets però igualment acollidors, Barcelona està millor situada. La capital catalana té uns preus mitjans de 7.356 euros el metre quadrat. Però on realment Barcelona no té competidors és en els immobles anomenats ‘xalets d’alt standing, els més destacats de tots. En aquest camp, la ciutat més gran del país lidera el rànquing amb un preu mitjà de 5.439 euros m², a prop de Palma (5.278 euros/m²) i Madrid (4.124 euros/m²).

Els territoris amb pujades més altes

Sorprenentment, les ciutats de Múrcia i Màlaga són les que més han apujat els preus aquest tipus d’immoble. Els xalets a Múrcia són ara un 21,3% més cars que fa un any; a Màlaga, un 11,3%, una xifra similar a la que tenen les demarcacions de Guipúscoa i algunes de Cantàbria. En aquests territoris els habitatges de luxe han fluctuat molt més que a Catalunya. Barcelona, encara que costi de creure, ha reduït el preu de la majoria d’immobles de luxe.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa