El president del Cercle d’Economia defensa que Barcelona sigui cocapital estatal

Javier Faus rebutja que una major centralització sigui beneficiosa per al conjunt de l'Estat

El president del Cercle d’Economia, Javier Faus, ha defensat aquest dilluns els beneficis que aportaria la cocapitalitat de Barcelona i Madrid, i ha rebutjat que una major centralitat per a la segona sigui beneficiós per al conjunt d’Espanya.

Ho ha dit en la presentació de l’informe Temes candents de l’economia catalana, elaborat per PwC a partir de l’opinió d’una representació de l’empresariat de Catalunya, celebrada a Barcelona a la seu de la patronal Foment del Treball.

“Estem creant el que hem anomenat al Cercle d’Economia un Madrid DF, Madrid Districte Federal. Això el Cercle considera que no és el millor no ja per a Barcelona, ​​no és el millor per a Espanya”, ha remarcat. Faus ha defensat durant la seva intervenció en la presentació de l’informe de PwC el model alemany per a Espanya amb Barcelona com cocapital de l’Estat “més enllà d’entrar en temes identitaris”, segons ha remarcat.

Més recursos en infraestructures

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha demanat més recursos en infraestructures a Catalunya, després dels resultats obtinguts en l’informe de PwC, i ha assegurat que “és possible” canviar aquesta tendència inversora.

“És cert que en aquests últims anys, en aquests últims deu anys concretament, ha existit un dèficit pressupostari molt important, que arriba als 28.000 milions d’euros de falta d’inversió”, ha alertat Sánchez Llibre.

Tot i això, el president de la patronal ha confiat que en els propers mesos i anys es pugui “canalitzar” la inversió en infraestructures a Catalunya, sobretot, a Rodalies i en el desenvolupament del Corredor Mediterrani.

Més informació

Nou comentari