Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El president del Cercle d’Economia defensa que Barcelona sigui cocapital estatal
  • CA

El president del Cercle d’Economia, Javier Faus, ha defensat aquest dilluns els beneficis que aportaria la cocapitalitat de Barcelona i Madrid, i ha rebutjat que una major centralitat per a la segona sigui beneficiós per al conjunt d’Espanya.

Ho ha dit en la presentació de l’informe Temes candents de l’economia catalana, elaborat per PwC a partir de l’opinió d’una representació de l’empresariat de Catalunya, celebrada a Barcelona a la seu de la patronal Foment del Treball.

“Estem creant el que hem anomenat al Cercle d’Economia un Madrid DF, Madrid Districte Federal. Això el Cercle considera que no és el millor no ja per a Barcelona, ​​no és el millor per a Espanya”, ha remarcat. Faus ha defensat durant la seva intervenció en la presentació de l’informe de PwC el model alemany per a Espanya amb Barcelona com cocapital de l’Estat “més enllà d’entrar en temes identitaris”, segons ha remarcat.

Més recursos en infraestructures

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha demanat més recursos en infraestructures a Catalunya, després dels resultats obtinguts en l’informe de PwC, i ha assegurat que “és possible” canviar aquesta tendència inversora.

“És cert que en aquests últims anys, en aquests últims deu anys concretament, ha existit un dèficit pressupostari molt important, que arriba als 28.000 milions d’euros de falta d’inversió”, ha alertat Sánchez Llibre.

Tot i això, el president de la patronal ha confiat que en els propers mesos i anys es pugui “canalitzar” la inversió en infraestructures a Catalunya, sobretot, a Rodalies i en el desenvolupament del Corredor Mediterrani.

Més notícies
Javier Faus serà el nou president del Cercle d’Economia
Notícia: Javier Faus serà el nou president del Cercle d’Economia
Comparteix
El president de Meridia Capital encapçala una candidatura on hi ha noms il·lustres com el de Jordi Gual (CaixaBank), Jaume Guardiola (Banc Sabadell) o Luca de Meo (Seat)
El Cercle d’Economia promet compromís amb Barcelona sense caure en el “derrotisme”
Notícia: El Cercle d’Economia promet compromís amb Barcelona sense caure en el “derrotisme”
Comparteix
Javier Faus promet enfocar la relació amb la ciutat "des d'una perspectiva que no és autocomplaent"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa