El Port de Barcelona posa la directa i supera els 52 milions de tones

L'enclavament va camí de tancar l'any amb xifres rècord

El tràfic total al Port de Barcelona va sumar 52 milions de tones de mercaderies, xifra que suposa un increment de l’1,6% respecte el mateix període de l’any passat. Per tipus de mercaderies, els granels líquids són els que experimenten un creixement més destacat, del 9%, fins a les 12,7 milions de tones durant els primers nou mesos de l’any.

Per la seva banda, els contenidors van créixer un 0,6% i sumen 2,5 milions de TEU. El creixement del tràfic de contenidors és degut a l’increment que segueixen experimentant les importacions, que sumen 452.038 TEU i avancen un 1,3%. En el cas dels contenidors plens d’exportació, tot i que segueixen lleugerament per sota dels registres de 2018 estan recuperant terreny.

Les exportacions es mantenen en negatiu

Així, entre els mesos de gener i setembre les terminals del Port de Barcelona han mogut 538.555 TEU plens d’exportació, un 3,1% menys que en el mateix període de l’any anterior. Pel que fa només al mes de setembre, els contenidors plens d’exportació durant el mes de setembre, que ha estat del 10% respecte al mateix mes del 2018.

Per països, Xina, Algèria, Estats Units, Emirats Àrabs i Turquia són les principals destinacions dels contenidors d’exportació que es canalitzen a través del Port de Barcelona. En el cas de les importacions, Xina, Turquia, Corea del Sud, Índia i Estats Units ocupen els primers llocs del rànquing. Aràbia Saudita (+10,6%), Egipte (+9,9%), Turquia (+7%) i Japó (+5,6%) són els països que presenten un major dinamisme en els seus intercanvis amb el Port de Barcelona.

Els líquids a granl lideren el creixement

Respecte a altres tipus de càrrega, dins dels líquids a granel destaca el creixement que estan experimentant productes com els biocombustibles (+146,5%), els olis i greixos (+24,1%), el gasoli (+21%) o el gas natural (+7,2%). Pel que fa referència als sòlids a granel, entre els mesos de gener i setembre d’aquest any s’ha registrat un moviment de més de 3 milions de tones (-3,2%).

Quant al passatge, fins al mes de setembre el Port de Barcelona ha rebut 3,7 milions de viatgers el que suposa un augment del 4,7%. Els viatgers de ferris sumen 1,27 milions (+3,8%), mentre que els creueristes arriben als 2,43 milions (+5,2%).

Més informació

Nou comentari