Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nissan s’atura dues setmanes a la Zona Franca per manca de xips

Nissan deixarà de produir vehicles del 19 al 30 de juliol a la planta de la Zona Franca pels problemes derivats del subministrament de semiconductors que afecta tot el sector de l’automoció. La multinacional japonesa ha desconvocat els torns de les dues línies de producció a la fàbrica de Barcelona en les dues últimes setmanes del mes que ve. La fàbrica d’estampació de Montcada i Reixac i la de recanvis de Sant Andreu també es veuran afectades pel cessament d’activitat.

Fonts sindicals puntualitzen que les instal·lacions de Sant Andreu són les que estaran menys afectades. La decisió de Nissan se suma al tancament anunciat pel mateix motiu per part d’altres grans marques del sector, com Seat. La direcció i els representants dels treballadors es reuniran durant aquesta setmana per tractar els detalls de l’aturada, que no requerirà presentar un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), ja que s’habilitaran mesures de flexibilitat pactades dins del conveni col·lectiu.

L’empresa assenyala que, encara que es deixi de produir, el tancament de la planta de la Zona Franca no serà total perquè es continuaran fent tasques de manteniment. Nissan, que tancarà les tres plantes catalanes a finals del 2021, no havia hagut de deixar de produir fins ara per manca de xips.

Més notícies

Crema de pneumàtics davant la fàbrica de Nissan

Notícia: Crema de pneumàtics davant la fàbrica de Nissan
Comparteix
La plantilla protesta a la porta de la planta de Zona Franca per reclamar alternatives
Notícia: Crema de pneumàtics davant la fàbrica de Nissan - Mobile
Un cartell avisa als conductors que entren a la Zona de Baixes Emissions de Barcelona a la sortida 5 de la Ronda de Dalt / ACN

Barcelona exporta el seu model de Zona de Baixes Emissions a la resta de l’Estat

Notícia: Barcelona exporta el seu model de Zona de Baixes Emissions a la resta de l’Estat
Comparteix
Gairebé 150 ciutats de més de 50.000 habitants han d'implementar una ZBE abans del 2023
Notícia: Barcelona exporta el seu model de Zona de Baixes Emissions a la resta de l’Estat - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa