Nissan s’atura dues setmanes a la Zona Franca per manca de xips

La planta deixa de produir per un problema de subministrament que afecta més marques

Nissan deixarà de produir vehicles del 19 al 30 de juliol a la planta de la Zona Franca pels problemes derivats del subministrament de semiconductors que afecta tot el sector de l’automoció. La multinacional japonesa ha desconvocat els torns de les dues línies de producció a la fàbrica de Barcelona en les dues últimes setmanes del mes que ve. La fàbrica d’estampació de Montcada i Reixac i la de recanvis de Sant Andreu també es veuran afectades pel cessament d’activitat.

Fonts sindicals puntualitzen que les instal·lacions de Sant Andreu són les que estaran menys afectades. La decisió de Nissan se suma al tancament anunciat pel mateix motiu per part d’altres grans marques del sector, com Seat. La direcció i els representants dels treballadors es reuniran durant aquesta setmana per tractar els detalls de l’aturada, que no requerirà presentar un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), ja que s’habilitaran mesures de flexibilitat pactades dins del conveni col·lectiu.

L’empresa assenyala que, encara que es deixi de produir, el tancament de la planta de la Zona Franca no serà total perquè es continuaran fent tasques de manteniment. Nissan, que tancarà les tres plantes catalanes a finals del 2021, no havia hagut de deixar de produir fins ara per manca de xips.

Més informació

Nou comentari