Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La xinesa Great Wall Motor tanca la porta a substituir Nissan
  • CA

Definitivament, el fabricant xinès de vehicles elèctrics Great Wall Motor no s’instal·larà a Barcelona. Ha rebutjat la darrera oferta de la taula de reindustrialització i no es farà carrec de la planta de Nissan a Barcelona i dels seus 3.000 treballadors. Així s’ha comunicat als sindicats, que no obstant, seguiran tenint contactes amb altres opcions que hi ha sobre la taula.

La taula de reindustrialització havia posat com a preferent el gegant xinès, i després d’una primera negativa, els havia ofert una rebaixa el preu del lloguer de la Zona Franca i posar facilitats per gestionar el traspàs els empleats de la planta, que haurà d’assumir qui es quedi la fàbrica.

A banda del gegant de vehicles elèctrics, hi ha també sobre la taula altres opcions.

La immobiliària australiana Goodman va oferir una inversió de 550 milions per muntar un gran centre logístic amb activitat industrial que donaria feina a més de 3.200 treballadors. Proposa mantenir la propietat i la gestió dels terrenys de Nissan, que es destinarien exclusivament a activitat industrial, i es convertiria en el soci immobiliari de les empreses que es volguessin implantar a la Zona Franca.

Per la seva banda, el Port de Barcelona i Merlin Properties volen crear 4.000 llocs de feina amb un desenvolupament logístic i industrial al servei portuari, amb un Data Center Hiperescala. El projecte suposaria una inversió de 810 MEUR. La creació dels llocs de feina podria servir per absorbir treballadors i treballadores de Nissan mitjançant plans de formació, amb l’objectiu d’adaptar les seves tasques a la logística industrial.

La multinacional japonesa Nissan va anunciar fa més d’un any que posaria punt final als 40 anys d’història a Catalunya perquè les instal·lacions no eren prou competitives. Els sindicats van denunciar des del primer moment que l’automobilística havia “deixat morir les fàbriques” amb la seva política d’adjudicació de models. Després de mesos de vagues, els empleats i l’empresa van pactar la data del tancament per a finals d’any, i iniciar un procés de reindustrialització, que ara encara un mes definitiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa