Multa de 300.000 euros a Endesa per modificar el contracte d’un usuari sense consentiment

La companyia va canviar el contracte de l'abonat sense avisar-lo

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha multat amb 300.000 euros Endesa per canviar el contracte d’un consumidor sense el seu constentiment. La CNMC ha sancionat la companyia elèctrica per modificar el contracte d’un usuari sense el seu consentiment. L’abonat tenia un contracte en què tenia beneficis i descomptes a través del bo social, però les va perdre després que Endesa el fes entrar al mercat lliure, segons informa l’ACN.

[r:1]

La CNMC ha multat l’empresa per incomplir les mesures de protecció al consumidor, “en especial les relatives als consumidors vulnerables”. La sanció és per una infracció greu i consta de dues multes: una a Endesa Energia i una altra a Endesa Energia XXI.  

Recentment, la CNMC també va multar Naturgy amb 1,2 milions d’euros per una situació similar. Fa unes setmanes Endesa també va rebre una sanció de 260.000 euros per no acreditar el consentiment de 17 clients per canviar de companyia i per haver formalitzat un canvi de comercialitzador d’electricitat sense el permís d’un altre particular. També Iberdrola i EDP Energia han rebut una multa de fins a 70.000 euros per incomplir els requisits de contractació amb els clients.

Més informació

Nou comentari