Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mínim històric de matriculacions: només 36 cotxes registrats a l’abril
  • CA

Mala època per al sector de l’automòbil a Barcelona. Al tancament definitiu de la planta de Nissan a la Zona Franca anunciat aquesta setmana se li sumen les dolentíssimes xifres de matriculacions de vehicles, que assoleixen un mínim històric amb només 134 vehicles registrats durant el mes d’abril, dels quals 36 són cotxes i 33 motos. A tall de comparació, l’abril del 2019 es van matricular 3.500 vehicles, dels quals 1.900 van ser cotxes.

El confinament per la Covid19 i les males previsions econòmiques per als pròxims auguren uns mesos difícils per a la venda de cotxes. El mes de març ja havia sigut força dolent amb unes 2.300 matriculacions –menys d’un miler eren cotxes–, el qual suposava aproximadament la meitat que al gener i al febrer, quan semblava que les vendes tornaven a agafar una mica d’embranzida. La reobertura dels concessionaris i la posada en marxa de plans d’ajut a la compra milloraran una mica les perspectives del sector.

En total, aquest any s’han matriculat uns 11.400 vehicles, uns 3.000 menys que en els quatre primers mesos del 2019. Els turismes han acusat molt el descens de les vendes i han caigut un 50% respecte ara fa un any, passant de 7.500 a 5.000 unitats registrades. La situació no és gaire millor si s’amplia l’anàlisi al conjunt de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ja que a l’abril ha registrat 262 matriculacions, de les quals només 87 corresponen a cotxes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa