Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El mercat de pagès de Sants, sense data de reobertura per un permís encallat
  • CA

El mercat de pagès de Sants ha hagut d’interrompre el seu calendari de visites al barri barceloní per un permís municipal encallat. Va poder tornar a exposar i vendre productes alimentaris de proximitat el passat 25 d’abril, en aixecar-se la restricció a aquestes fires. Aquest darrer dissabte, 9 de maig, també van obrir les parades però l’organització ja no podia respondre ni a venedors ni a clients quan es tornaria a celebrar el mercat. 

L’embolic burocràtic ve del permís d’ocupació de l’espai públic. Fins a l’esclat de la pandèmia, el mercat tenia una llicència quinzenal. Durant el proper trimestre es celebrarà cada dissabte per ajudar als productors del sector primari i per facilitar l’abastiment d’aliments als veïns. Ha canviat d’ubicació també: actualment se celebra a la cruïlla de la Rambla del Brasil amb el Carrer de Sants, un espai més ampli que permet complir més fàcilment les distàncies anticontagi.

L’Ajuntament va estirar la llicència prèvia per cobrir abril i maig, però ara cal fer-ne una de nova. El decret d’alarma, expliquen al TOT Barcelona fonts municipals, ha suspès la tramitació ordinària de permisos i el districte busca com sortir del pas. “Hem fet una modificació urgent de la llicència quinzenal per a abril-maig i ara, com que els tràmits estan suspesos, estem mirant com podem tramitar una llicència nova per als propers mesos”, indica el consistori.

L’organització del mercat es queixa que als altres districtes on es celebren aquest tipus de fires s’han trobat solucions més àgils. En una carta oberta que han difós a través de Twitter, reclamen al districte capitanejat per Marc Serra “un esforç de flexibilitat” per trobar “una solució immediata” que permeti “reconduir una situació que perjudica a tothom”. També es queixen que no se’ls ha citat a cap reunió per videoconferència com se’ls va dir, a fi de desencallar la situació.

Més notícies
Els mercats de pagès només venen productes agroalimentaris de proximitat / Pxhere
Els mercats de pagès de Barcelona reobren aquest cap de setmana
Notícia: Els mercats de pagès de Barcelona reobren aquest cap de setmana
Comparteix
L'Ajuntament no els va considerar un servei essencial en esclatar la crisi del coronavirus però ara els permet operar si apliquen un protocol de seguretat
Barcelona repartirà 80.000 plantes amb les compres fetes als mercats municipals
Notícia: Barcelona repartirà 80.000 plantes amb les compres fetes als mercats municipals
Comparteix
L'Ajuntament posa en marxa la campanya 'Planta’m al balcó' i difon un vídeo tutorial

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa