Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mercabarna destinarà els beneficis a la construcció del Mercat Ecològic
  • CA

Mercabarna va tancar l’exercici 2018 amb 10,4 milions de beneficis, pràcticament un 50% més que l’any anterior, gràcies a la venda de l’antiga nau de l’autoservei majorista Makro, que va reportar 4,7 milions. Amb aquests beneficis, el mercat central podrà costejar les obres de construcció del Mercat Ecològic, que costarà 5 milions d’euros i estarà llest el primer trimestre de 2020.

El regidor de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, ha reivindicat el paper de Mercabarna com a principal subministrador de producte fresc als comerços de proximitat i als mercats municipals i com a agent econòmic de primer nivell a la ciutat. “Les empreses que operen a Mercabarna facturen més de 5.500 milions d’euros cada any”, ha dit. “Amb aquesta facturació agregada, Mercabarna seria la cinquena empresa més gran de Catalunya“, només superada per gegants com Naturgy, Seat, Caixabank i el Banc Sabadell.

[r:1]

17 milions en inversions el 2019

A banda de finançar la construcció del Mercat Ecològic, els beneficis d’enguany també serviran urbanitzar el seu entorn (1,1 milions) i per renovar l’enllumenat de tot el recinte (1,7 milions), que permetrà reduir un 50% el consum d’energia i les emissions. Altres actuacions importants seran la modernització de les infraestructures dels mercats centrals (5 milions) i de l’escorxador (700.000 euros), aquesta última una instal·lació que encara té pendent un canvi de model per fer viable la seva activitat.

Un dels projectes més importants que es posarà en marxa és el pla estratègic contra el malbaratament alimentari. Mercabarna treballa per implantar un nou sistema de gestió de residus per reduir el malbaratament i potenciar el reciclatge, que avui dia se situa en el 76% dels residus generats al recinte i que es vol incrementar encara més. També està previst que el mercat central comenci a treballar en un projecte conjunt amb la Fundació Mobile World Capital per aplicar els avantatges del 5G a la formació i a la mobilitat.

Més producte fresc que mai

El 2018 Mercabarna va comercialitzar 2,26 milions de tones d’aliments, un 4% que l’any anterior, gràcies a la bona marxa de les empreses ubicades al Mercat Central de Fruita i Hortalisses, però sobretot a la Zona d’Activitats Complementàries (ZAC), on unes 400 empreses es dediquen a aportar valor afegit al producte fresc amb la maduració de la fruita, l’escatat i trossejat de peix, els preparats carnis o el viver de marisc.

D’aquesta manera, les empreses de fruites i hortalisses van comercialitzar 1,18 milions de tones (+2,27%), mentre que les companyies de la ZAC gairebé van arribar al milió de tones (+6,76%). El Mercat Central del Peix, amb unes 70.000 tones, es manté estable i l’únic que redueix la seva activitat és l’escorxador, que ha sacrificat 21.300 tones de carn, però ha vist llastrada la seva operativa pel menor consum de vedella i xai en favor de les d’aus i porcs, dos tipus de carn que no hi ha a Mercabarna i que són més econòmiques.

Més notícies
Mercabarna construirà el primer mercat majorista de productes ecològics
Notícia: Mercabarna construirà el primer mercat majorista de productes ecològics
Comparteix
El mercat majorista invertirà 5 milions per posar en marxa un centre que crearà 500 llocs de feina

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa