Mercabarna construirà el primer mercat majorista de productes ecològics

El mercat majorista invertirà 5 milions per posar en marxa un centre que crearà 500 llocs de feina

En lloc de la primera pedra s’ha posat el primer arbre. Tota una declaració d’intencions pel primer mercat majorista d’aliments frescos i ecològics de l’estat espanyol que s’ha inaugurat a Mercabarna. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha plantat una olivera per adornar el Biomarket, que representa “un model referent” per respondre a l’augment del consum de productes ecològics a Barcelona. 

“Gràcies a aquest nou punt de distribució, el petit comerç tindrà més facilitats“, ha explicat Colau. Biomarket donarà resposta al sector majorista que aposta per aquest nou model de consum. El president de Mercabarna, Agustí Colom, ha celebrat que Mercabarna pugui ser un espai de connexió entre productors i que la posada en marxa d’aquests mercats majoristes ecològics donarà solució “a la paradoxa que l’estat sigui un dels principals productors i no distribuïdor”.

El nou biomarket donarà feina a 500 persones / Mercabarna

El nou biomarket donarà feina a 500 persones / Mercabarna

Colom, que també és regidor de Turisme, Comerç i Mercats de Barcelona, ​​ha explicat que l’edifici on se situarà el nou mercat seguirà els principals paràmetres de sostenibilitat. Comptarà amb plaques fotovoltaiques, materials ecoeficients i permetrà l’entrada de llum natural per minimitzar el consum energètic.

500 nous llocs de treball

La superfície total del mercat serà de 8.900 metres quadrats, que es distribuiran en 22 parades de venda de majoristes i vuit zones de venda directa de petits productors locals. En total es crearan 500 nous llocs de treball. Les obres de construcció començaran aquest desembre i s’allargaran fins a principis de 2020, amb una inversió inicial prevista de gairebé 5 milions d’euros.

Durant 2019 es realitzarà el concurs públic per a l’adjudicació dels espais amb la previsió d’obrir l’abril de 2020. Mercabarna té una previsió de captació inicial de negoci ecològic del 20% del mercat (unes 23.600 tones l’any) i espera que en un termini de 10 anys la penetració en el mercat arribi al 50% i arribar a les 80.000 tones.

Mercabarna invertirà 5 milions d'euros en el nou Biomarket / Mercabarna

Mercabarna invertirà 5 milions d’euros en el nou Biomarket / Mercabarna

 

Més informació

Nou comentari