Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Quan és més barata la llum aquest dissabte?
  • CA

Comença el cap de setmana i, com és habitual, el preu de la llum s’abarateix, a causa de la menor demanda d’electricitat. La indústria, per posar només un exemple, consumeix molt menys tant dissabte com diumenge, si ho comparem amb el volum de negoci i producció de dilluns a divendres. Però quan és més barata la llum aquest dissabte?

El preu mitjà avui se situa en els 0.2547 euros el quilowatt hora. El preu més baix es registrarà a primera hora de la tarda, a la franja que va de les 15 h a les 16 h. Aleshores la llum estarà a 0.21473 €/kWh, un 16% més baix que el preu mitjà del dia. L’hora més cara serà la que va de les 18 h a les 19 h, quan es pagarà 0.2988 €/kWh, un 17% més car que el preu mitjà del dia i un 39% més car que el preu més baix del dia.

Aquesta setmana el preu mitjà més alt de la llum s’ha registrat el dilluns, quan es pagava 0.30468 euros pel quilowatt hora, un 20% més que avui.

Pel que fa a les franges més econòmiques del dia, des de les 4 h de la matinada fins a les 7 h la llum s’ha situat a la franja baixa, de 7 h a 12 h al preu mitjà, de 12 h a 16 h tornarà a baixar, de 16 h a 17 h se situarà en el valor mitjà del dia, de 17 h a 22 h serà quan més pagarem i a partir d’aleshores s’anirà abaratint la llum, segons les dades de Red Eléctrica de España (REE), l’empresa que gestiona tota la xarxa de transport d’energia elèctrica d’alta tensió a Espanya.

Les dades es poden consultar de forma diària a través de redOS, l’aplicació mòbil de REE, on es mostra la demanda d’electricitat a temps real (real, prevista i programada), el percentatge de creació d’energia renovable, així com el percentatge d’energia que és lliure d’emissions contaminants, entre d’altres. També es pot consultar, de forma més simplificada, a través del web Tarifaluzahora.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa