Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Arriba la solució definitiva per saber quan posar una rentadora
  • CA

És més barata la llum al matí o a la tarda? Millor un dilluns o un diumenge? I per què no al migdia? Aquestes són només algunes preguntes d’entre la infinitat que es fan els consumidors a l’hora de decidir quan posar la rentadora o encendre el rentaplats, per exemple. Aquest dissabte, per exemple, l’electricitat és més barata que ahir. Com sol passar en cap de setmana, per cert. Avui us portem dues eines que són la solució definitiva:

  • redOS (aplicació mòbil)

Es tracta de l’aplicació mòbil oficial de Red Eléctrica de España (REE), l’empresa que gestiona tota la xarxa de transport d’energia elèctrica d’alta tensió a Espanya. REE compta amb una aplicació mòbil, compatible tant amb el sistema operatiu d’Android, on ja acumula més de 100.000 descàrregues, com el d’iOS.

A través d’aquesta ‘app’, operativa des del novembre de l’any 2020, l’usuari pot consultar en tot moment la demanda a temps real (real, prevista i programada), el percentatge de creació d’energia renovable, així com el percentatge d’energia que és lliure d’emissions contaminants, entre d’altres. D’aquesta manera, qualsevol persona pot observar com evolucionen els pics de demanda d’electricitat i programar la rentadora en aquell moment més oportú. Aquest dissabte, per exemple, el preu més baix per al petit consumidor s’ha registrat entre les 6h i les 7h del matí, mentre que el més car ha estat entre les 18h i les 19h.

Per aquells que no tinguin espai al mòbil o no vulguin més ‘apps’, hi ha aquesta pàgina web. Disposa de menys informació que l”app’ de Red Eléctrica de España, però pel que ens interessa ens serveix, perquè ens indica quin és el preu de la llum a cada hora del dia i també quan posar la rentadora depenent de la durada del programa. Entre les 8h i les 9h del matí el preu anava a 0.21737 euros el quilowatt hora, de 14h a 15h ha registrat uns 0.21501 €/kWh i de 21h a 22h, quan sopem, marcarà uns 0.24768 €/kWh.

Amb aquestes dues propostes serà impossible desconèixer quina és la situació real del mercat en tot moment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa