L’ampliació de terrasses salva uns 2.000 llocs de feina, segons un estudi de la UB

L'Ajuntament ha pagat més d'un milió d'euros per implementar la mesura

L’ampliació de terrasses impulsada a Barcelona arran de la pandèmia de la Covid-19 ha permès mantenir 1.875 llocs de treball, segons un informe de la Universitat de Barcelona (UB) elaborat per l’Institut d’Eonomia de Barcelona (IEB) a petició del consistori. Segons ha avançat El Periódico i ha confirmat Europa Press, el descens de l’ocupació en aquest sector entre el tercer trimestre del 2019 i 2020 és de 11.184 treballadors, i l’estudi conclou que sense aquesta mesura l’ocupació hauria baixat en 13.059 empleats.

L’informe estima que la mesura ha salvat un de cada set llocs de treball que s’haurien perdut per la pandèmia durant aquest període i genera un valor afegit brut de 35,4 milions –el valor que els béns i serveis generen en un any–. L’Ajuntament ha pagat 1,16 milions d’euros per implementar l’ampliació de terrasses –65 euros per metre quadrat– i ha deixat de recaptar 1,9 milions en concepte d’aparcament, que se suma a la rebaixa del 75% de la taxa de terrasses, pel que només ha ingressat 640.000 euros.

Per al consistori, aquesta mesura no es considera una pèrdua perquè assegura que es compensa amb els efectes en l’ocupació i l’activitat econòmica pel cost-efectivitat: generar una ocupació li costa a l’Ajuntament 956 euros, i aconseguir 100 euros de valor afegit li surt per 5,06 euros.

El primer tinent d’alcalde de Barcelona, ​​Jaume Collboni, ha afirmat que aquest estudi confirma l'”encert” d’aquesta política impulsada pel consistori i que permet donar oxigen a un sector molt afectat per les restriccions.

Més informació

Nou comentari