Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’AMB canviarà el reglament del cicle de l’aigua per la polèmica de les factures inflades

El vicepresident d’Ecologia de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Eloi Badia, ha afirmat aquest dilluns que l’administració canviarà el Reglament de Servei metropolità del cicle integral de l’aigua per regular el rebut de l’aigua i la forma de tarifació en cas de no poder disposar de lectures reals dels comptadors. Ho ha anunciat el també regidor d’Emergència Climàtica de Barcelona en la Comissió d’Ecologia i Urbanisme de l’Ajuntament, en resposta a un prec del portaveu del PP, Oscar Ramírez, que demanava al consistori instar el AMB a modificar el reglament.

Mitjançant aquest reglament, Aigües de Barcelona va realitzar lectures estimades davant la impossibilitat de fer lectures manuals d’alguns comptadors pel confinament, la qual cosa va obligar a calcular les factures amb valors de consum estimat, i l’últim rebut inclou la diferència entre l’estimat i el consum real.

La diferència entre el consum estimat i el consum real va provocar un salt de tram de consum en la factura de l’aigua, que penalitza aquelles despeses més elevades del que es considera un ús responsable. “Les empreses subministradores han omplert pàgines i pàgines explicant les seves ajudes al sector del comerç, autònoms, etcètera, i no hem hagut de tocar mai el reglament, i cap d’aquestes mesures estaven en el reglament”, ha assenyalat Badia.

És que no cal canviar un reglament, perquè si jo dic que puc prorratejar totes les factures, de veritat no sóc capaç de dir que quan faig una estimada la faré proporcional al que toca cada mes?”, ha afegit. És per això que Badia ha defensat que “es podria haver solucionat de mil maneres diferents sense necessitat de tocar el reglament”, i ha assegurat que la normativa està ben feta.

Segons el vicepresident d’Ecologia del AMB, la pujada en el rebut de l’aigua va afectar a més de 800.000 llars: “Quan tu fas una estimada de 800.000 llars i fas salts de trams a un 20, 30, 50%, puja a 50 euros. De què estem parlant? Que es van recaptar de manera impròpia més de 20, 30 milions d’euros?”, ha preguntat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere Cásablancas Roca a setembre 14, 2020 | 21:31
    Pere Cásablancas Roca setembre 14, 2020 | 21:31
    A mí amb representa una pujada de quasi 25€.

Nou comentari

Comparteix