Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’aeroport defensa que la seva qualitat de l’aire és “molt millor” que la de Barcelona
  • CA

La directora l’Aeroport de Barcelona, Sonia Corrochano, ha assegurat que la qualitat de l’aire que hi ha al voltant del Prat és “molt millor” que la que hi ha a la ciutat. En una entrevista al bàsics de betevé, ha defensat que l’aeroport compleix amb totes les normes mediambientals que imposen la Unió Europea i l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i ha criticat que s’intenti “criminalitzar” el sector aeri.

Corrochano ha explicat que ha de ser la Comissió Europea qui tingui l’última paraula sobre la controvertida ampliació del Prat, que afectaria fins a 47 hectàrees protegides, ja que la normativa europea és molt clara sobre quins passos cal seguir en aquesta mena de projectes per minimitzar el seu impacte ambiental. La directora de l’aeroport ha insistit que qualsevol afectació es compensarà amb escreix.

Converses amb tothom

A més, ha celebrat que la Generalitat hagi apostat per una taula de debat, que celebrarà la seva primera reunió el pròxim dilluns, per analitzar la proposta d’Aena i escoltar totes les parts afectades per trobar un consens ampli que permeti anar a Brusel·les amb un projecte sòlid. En aquest sentit, Corrochano ha demanat un esforç a BComú i PSC per buscar una solució de “consens” per l’aeroport.

La directora del Prat també ha recordat que les emissions del transport aeri només representen un 3% del total mundial i que treballen per assolir la neutralitat d’emissions de carboni per d’aquí a cinc anys. “Tot és important en un moment d’emergència climàtica però no és el que més emet”, ha insistit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa