Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La superfície contractada d’espais logístics a Barcelona es dispara un 23%
  • CA

La superfície contractada d’espais logístics a Barcelona s’ha disparat el primer trimestre del 2019. Segons un informe de BNP Paribas Real Estate, va sumar 222.752 metres quadrats del gener al març, xifra que suposa un increment del 23% respecte del mateix període del 2018.

Curiosament, el nombre d’operacions ha retrocedit lleugerament i ha passat de les 18 en el primer trimestre del 2018 a les 15 d’enguany. Però dues d’aquestes operacions han representat el 61% del total de la contractació després de l’anunci de la futura plataforma de Decathlon a la Zona Franca, amb 93.000 metres quadrats, i els 46.000 metres quadrats contractats per DSV a Molins de Rei.

D’altra banda, segons l’informe de l’entitat francesa, el 73% de les grans operacions són clau en mà –amb la nau construïda– i la taxa de disponibilitat se situava entorn el 3%, a l’1 d’abril. El fet que molta contractació hagi estat claus en mà ha fet que la disponibilitat no es vegi molt afectada durant els primers mesos de l’any. Dins de l’arc més pròxim al centre no hi ha cap terreny disponible ni la ZAL disposa de cap sòl per a nous grans projectes.

Per zones, l’arc local té la meitat de la concentració durant els primers tres mesos de l’any per l’operació de Decathlon i el segon arc (regional), més dinàmic, ha sumat el 41% de la superfície contractada, distribuïdes en vuit operacions.

La renda mitjana dels tres arcs logístics –local, regional i estatal- s’ha incrementat respecte el trimestre anterior, fins als 4,85 euros per metre quadrat i mes, mentre que la renda prime es manté en els 6,80 euros per metre quadrat i mes.

L’informe de BNP també pronostica que de cara a la resta de l’any hi haurà un més protagonisme de les petites i mitjanes superfícies. Segons detalla, la tendència ara serà contractar entre 3.000 i 5.000 metres quadrats i els propietaris de grans superfícies, de més de 20.000 metres quadrats modulables, s’obriran llogar-les a més d’una empresa en lloc d’oferir-les com una sola unitat

Més notícies
Decathlon i Lidl instal·laran a Barcelona el seu centre logístic per al sud d’Europa
Notícia: Decathlon i Lidl instal·laran a Barcelona el seu centre logístic per al sud d’Europa
Comparteix
La companyia francesa de material esportiu duplicarà l'espai que ja ocupa a la ZAL i la cadena alemanya de supermercats ocuparà 61.000 metres quadrats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa