Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La restauració prepara noves mobilitzacions contra les restriccions
  • CA

El Gremi de Restauració de Barcelona i altres associacions de bars i restaurants preparen noves mobilitzacions contra les restriccions horàries imposades pel Govern de la Generalitat per intentar frenar la propagació de la Covid-19. Aquesta mateixa tarda, els restauradors es concentraran a la cruïlla del passeig de Gràcia amb l’avinguda Diagonal per anar fins a la plaça Sant Jaume.

El sector de la restauració ha carregat amb molta duresa contra el Govern per l’enduriment de les restriccions sanitàries per les festes de Nadal“És una declaració de guerra”, ha assegurat aquest divendres el gremi, que acusa al departament de Salut de tenir una “obsessió malaltissa” amb el sector i considera “inviable” la reducció d’horaris imposada pel Procicat.

Contra els nous horaris

 “La restricció d’horaris és l’estupidesa més gran de totes, perquè molesta tant a empresaris com a clients”, assenyala el director de la Cerveseria Catalana de la Rambla de Barcelona, Claudio Rojas. Per a molts empresaris, les noves restriccions limiten “encara més” la recuperació de l’economia i comporten nous imprevistos per als locals. Alguns d’ells, com el restaurant Cinco Jotas de Barcelona, ja s’han vist obligats a cancel·lar reserves. “Per Nadal teníem l’esperança de tenir un aforament del 50%, però no ha estat així”, lamenta el seu gerent, Aitor Íñiguez.

La indignació és palpable, i bona part dels propietaris carreguen contra el desconeixement de l’administració. “Les últimes restriccions són una bogeria; la gent que pren les decisions no en té ni idea del que estem fent”, es queixa el propietari del restaurant Maestró de Barcelona, Benoit Demon, que aquest divendres ha decidit tancar el local per falta d’ingressos. “El 2020 ha sigut molt difícil per sector; estem situats en un entorn privilegiat –el local està a l’encreuament entre la Rambla de Catalunya i el carrer València- i ja no podem aguantar més els deutes”, explica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa