La desconeguda firma de luxe francesa que relleva Camper al passeig de Gràcia

Fundada per dos germans francesos procedents de l'escena musical novaiorquesa, ara és de capital xinès

La rotació comercial al passeig de Gràcia no s’atura. Desenes de botigues de l’artèria del luxe a la capital catalana han tancat durant la pandèmia i han reobert en molt poc temps amb nou inquilí. És el cas de l’últim relleu al tram superior, on ha plegat la sabateria que hi tenia la firma Camper i ocuparà el seu lloc una marca d’alta gamma francesa molt poc coneguda a la ciutat, IRO.

Així, la moda femenina i masculina d’aquests creadors de París aterra al passeig de Gràcia número 100, entre els carrers Rosselló i Provença i a poca distància de la Pedrera d’Antoni Gaudí. Tindrà com a botigues veïnes altres marques estrangeres de luxe, com Michael Kors, Saint Laurent o Salvatore Ferragamo. L’estrena, que ha avançat el portal Idealista, permetrà als francesos inaugurar la seva segona botiga pròpia a l’Estat, després de l’exclusiu establiment que té al barri madrileny de Salamanca. També ven els seus productes a través de punts de venda dins d’El Corte Inglés, tot i que només als de Serrano (Madrid) i Marbella segons la seva web.

La marca va ser creada per dos germans francesos procedents de l’escena musical novaiorquesa, Arik i Laurent Bitton. Però des del desembre de 2019 és de propietat xinesa: la va comprar l’empresa Shenzhen Ellassay Fashion Co i cotitza a la Borsa de Xangai. La primera botiga va obrir el 2006 a París –capital on ara en tenen 6– i en dècada i mitja han aconseguit tenir 70 botigues i 600 punts de venda escampats per mig món: Nova York, Los Angeles, Miami, Londres, Ginebra, Copenhaguen, Amsterdam, Dubai, Hong Kong…

El nom, IRO, és un anagrama de la paraula roi [rei, en francès]. La seva estètica s’inspira, segons explica la pròpia marca, en “els anys 70 a Amèrica, l’alegria bogeria japonesa i el romanticisme parisenc”, paisatges que tindrien en comú presumptament “una estètica refinada”. Presumeixen, a més, de les celebritats que han vestit les seves peces, com Kate Moss, Scarlett Johansson, Drew Barrymore o Gwyneth Paltrow.

Nou comentari