La desconeguda firma de luxe francesa que relleva Camper al passeig de Gràcia

La rotació comercial al passeig de Gràcia no s’atura. Desenes de botigues de l’artèria del luxe a la capital catalana han tancat durant la pandèmia i han reobert en molt poc temps amb nou inquilí. És el cas de l’últim relleu al tram superior, on ha plegat la sabateria que hi tenia la firma Camper i ocuparà el seu lloc una marca d’alta gamma francesa molt poc coneguda a la ciutat, IRO.

Així, la moda femenina i masculina d’aquests creadors de París aterra al passeig de Gràcia número 100, entre els carrers Rosselló i Provença i a poca distància de la Pedrera d’Antoni Gaudí. Tindrà com a botigues veïnes altres marques estrangeres de luxe, com Michael Kors, Saint Laurent o Salvatore Ferragamo. L’estrena, que ha avançat el portal Idealista, permetrà als francesos inaugurar la seva segona botiga pròpia a l’Estat, després de l’exclusiu establiment que té al barri madrileny de Salamanca. També ven els seus productes a través de punts de venda dins d’El Corte Inglés, tot i que només als de Serrano (Madrid) i Marbella segons la seva web.

La marca va ser creada per dos germans francesos procedents de l’escena musical novaiorquesa, Arik i Laurent Bitton. Però des del desembre de 2019 és de propietat xinesa: la va comprar l’empresa Shenzhen Ellassay Fashion Co i cotitza a la Borsa de Xangai. La primera botiga va obrir el 2006 a París –capital on ara en tenen 6– i en dècada i mitja han aconseguit tenir 70 botigues i 600 punts de venda escampats per mig món: Nova York, Los Angeles, Miami, Londres, Ginebra, Copenhaguen, Amsterdam, Dubai, Hong Kong…

El nom, IRO, és un anagrama de la paraula roi [rei, en francès]. La seva estètica s’inspira, segons explica la pròpia marca, en “els anys 70 a Amèrica, l’alegria bogeria japonesa i el romanticisme parisenc”, paisatges que tindrien en comú presumptament “una estètica refinada”. Presumeixen, a més, de les celebritats que han vestit les seves peces, com Kate Moss, Scarlett Johansson, Drew Barrymore o Gwyneth Paltrow.

Nou comentari