La Cambra agruparà projectes que optin als fons europeus per impulsar les pimes

Informarà i aglutinarà iniciatives perquè el màxim nombre d'empreses tinguin accés a les ajudes

La Cambra de Barcelona ha posat en marxa la iniciativa Next Generation EU, d’Europa a la teva empresa, per informar i aglutinar projectes que puguin optar als fons europeus. A través de webinars i accions informatives per a les empreses, la corporació explicarà les característiques i el funcionament del mecanisme Next Generation EU, així com el seu impacte, els objectius i les dates claus. Per altra banda, farà una crida per rebre projectes d’inversió i innovació que aspirin a obtenir finançament dels fons europeus.

L’ens presidit per Joan Canadell engega aquesta iniciativa amb l’objectiu d’aglutinar projectes de valor afegit alt per a l’economia i interpel·la directament les pimes, que representen la majoria del teixit econòmic del país. L’ens cameral ha destacat que l’accés a aquests fons no ha de ser exclusiu de les grans empreses, sinó una oportunitat per a les pimes i start-ups per posar en marxa projectes empresarials d’inversions que no s’han pogut materialitzar fins ara per falta de finançament.

En els pròxims anys, Espanya podria rebre fins a 140.000 milions d’euros dels fons europeus i la Cambra de Barcelona vol posar a disposició del petit empresari la seva “àmplia” experiència en gestió de projectes europeus i obrir a tothom l’accés a aquest fons. La corporació ha animat l’empresariat a presentar idees, “sense por a ser ambiciosos i pensant en gran”, i aprofitar l’oportunitat per “rellançar” projectes.

La Cambra agruparà les iniciatives empresarials rebudes per categories i aglutinarà els projectes de menor dimensió dins de projectes més grans, per fer-los arribar a la Generalitat de Catalunya i als òrgans gestors dels fons. Així mateix, la corporació està treballant amb prop de vint projectes transformadors en línia amb els eixos del pla Catalunya 2030/2040, que han de permetre encarar un canvi important de model econòmic i vertebració del territori.

Els projectes que es presentin han de seguir les línies estratègiques dissenyades per la Unió Europea i l’Estat i han d’estar especialment enfocats cap a objectius com la transició ecològica i la transformació digital. Així mateix, la igualtat de gènere i la cohesió social i territorial han de ser elements intrínsecs als projectes proposats per poder optar al finançament.

L’Oficina de Projectes Europeus de la Cambra de Barcelona és el gabinet especialitzat per impulsar i liderar projectes empresarials a través dels fons europeus. En els darrers deu anys, l’oficina ha participat en 29 projectes cofinançats amb fons europeus. Actualment té nou projectes en curs relacionats amb la lluita contra el canvi climàtic, el turisme, la mobilitat sostenible i la innovació i indústries culturals i creatives.

“Ara més que mai, és el moment que les institucions estiguin al costat del teixit productiu del país i que entre tots propiciem un ecosistema de recuperació i progrés. És el moment de ser ambiciosos i no deixar cap idea enrere per donar pas a projectes competitius i innovadors per transformar l’economia”, ha manifestat la corporació a través d’un comunicat.

Més informació

Nou comentari