Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
JxCat proposa augmentar el deute 500 milions per fer front a la crisi de la Covid-19
  • CA

La presidenta del grup municipal de JxCat, Elsa Artadi, proposarà al pròxim ple que l’Ajuntament de Barcelona augmenti el seu endeutament en almenys 500 milions d’euros per pactar el pressupost del 2021 i així fer front a la crisi provocada per la Covid-19. Artadi oferirà al govern municipal pactar una proposició per incrementar el deute de manera sostenible per poder finançar les polítiques socials i la reactivació econòmica necessàries per superar els efectes de la pandèmia.

“La previsió és que els ingressos municipals per l’any vinent es vegin reduïts de manera significativa mentre que les necessitats arran de la crisi social i econòmica seguiran sent molt importants”, ha explicat Artadi. En aquest context, JxCat considera que l’Ajuntament ha de fer un esforç extraordinari per evitar que siguin els ciutadans i les empreses qui es vegin obligats a endeutar-se.

Solvència financera

La regidora recorda que l’Ajuntament té “una bona salut financera” que li permet endeutar-se “sense posar en risc la seva solvència”. A més de l’acord polític, la mesura que proposa JxCat requereix que el govern espanyol derogui diverses lleis. “No hi ha més excuses. Fa més de dos anys que governen els socialistes i no han fet res de res. Ni compleixen les seves promeses ni atenen les peticions fetes des del món local”, ha assegurat Artadi.

Pel que fa al pressupost del 2020, els serveis tècnics municipals preveuen una caiguda notable dels ingressos en els pròxims mesos, fet que provocarà un desequilibri pressupostari important que obligarà a ajustar-lo. “Correspon al govern de l’Estat autoritzar a les corporacions locals a disposar dels romanents de tresoreria acumulats en anteriors exercicis i del superàvit del 2019, que en el cas concret de Barcelona significaria una quantitat tan important com són 160 milions d’euros“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa