Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un jutge anul·la part de les eleccions a la Cambra guanyades per Canadell

El Jutjat Contenciós Administratiu número 15 de Barcelona ha declarat nuls els resultats en què es van escollir sis vocalies de la Cambra de Comerç de Barcelona en les eleccions de 2019, en què l’empresari i actual diputat de Junts al Parlament Joan Canadell va ser escollit president de l’organisme. En dues resolucions similars, el jutge estima en part els recursos interposats per dues societats mercantils i conclou que el principi d’igualtat es va veure vulnerat en el procés electoral. El magistrat considera provat que el sistema de vot electrònic -l’únic que es va permetre- no va garantir la plena identificació dels electors que van votar a distància, segons ha informat Crónica Global.

“Queda clar que el sistema no garantia la identificació fefaent del votant”, conclou la sentència, que no és ferma i es pot recórrer. En aquest sentit, el magistrat recalca en la resolució que la manca d’identificació dels votants que no van acudir a la seu electoral va arribar al punt que “va ser necessari a posteriori posar en estudi un determinat nombre de vots sospitosos, per després dur a terme una sèrie d’investigacions, incloses trucades telefòniques a electors, per determinar la validesa o no del vot”.

La sentència recull que 668 sufragis van ser anul·lats o no computats dels 16.225 registrats a distància en les eleccions a la Cambra de 2019. L’altra forma de vot permesa era presencial, però també era per via electrònica i sense urna. En aquest segons cas, el nombre de vots declarats nuls va ser “irrellevant”, segons els denunciants.

El jutge resol que n’hi ha prou per admetre els recursos interposats i anul·lar els resultats electorals perquè “el sistema va permetre votar malgrat que l’elector no estava plenament identificat”. En aquest sentit, afegeix que es van derivar altres “qüestions igualment vulneradores del dret a l’igualtat, com considerar sospitós el vot múltiple des de una mateixa IP” o declarar nuls o no recomptar “determinats vots per raons alienes a les causes taxades de nul·litat”.

En canvi, el jutjat rebutja com a motiu per anul·lar les eleccions que el programa per votar a distàncies només estigués en català. Les parts demandades, la Cambra i el Departament d’Empresa, van replicar que només constava la frase “Identifique-vos per continuar” en català en el procediment per emetre el vot. El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha anunciat aquest dilluns que el Govern –encarregat d’organitzar el procés de votació- recorrerà la sentència. Torrent ha lamentat la “dinàmica de judicialització” que ha pres l’assumpte, informa l’ACN.

Més notícies
A l'espera dels últims serrells sobre el futur de la planta de Nissan

La xinesa Great Wall Motor tanca la porta a substituir Nissan

Notícia: La xinesa Great Wall Motor tanca la porta a substituir Nissan
Comparteix
El 31 de desembre Nissan abandona definitivament Catalunya després de 40 anys d'activitat
Notícia: La xinesa Great Wall Motor tanca la porta a substituir Nissan - Mobile
Més de 600 empreses i 1.000 treballadors es beneficiaran de l’aposta de la Diputació de Barcelona per la transformació sostenible del sector de l’automoció SHUTTERSTOCK

La Diputació de Barcelona aposta per la transformació sostenible del sector de l’automoció

Notícia: La Diputació de Barcelona aposta per la transformació sostenible del sector de l’automoció
Comparteix
Vuit consells comarcals reben suport i assessorament de la Diputació per orientar el sector cap a la reindustrialització i la transició de la mobilitat sostenible, que beneficiarà 600 empreses i 1.000 treballadors
Notícia: La Diputació de Barcelona aposta per la transformació sostenible del sector de l’automoció - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: 2021 a desembre 13, 2021 | 15:43
  2021 desembre 13, 2021 | 15:43
  És a dir, que les eleccions les van organitzar els que han perdut i ara diuen que estaven malament... perquè han perdut. D'altra banda, escolteu, vist el que em vist els últims anys, ens podem estalviar el caríssim teatre de fer veure que tenim tres poders. Si el poder judicial canvia resultats, treu candidats, autoritza o no el que es pot parlar en un parlament, pren decisions en tots els àmbits econòmics, sanitaris, culturals i socials etc..per què pagar parlaments, congrés, ministres, assessors i tota la casta. Els dictadors ja no cal que tinguin un exèrcit per a imposar el que vulguin, n'hi ha prou amb uns jutges ben escollits. I la població, sempre tan culta i assenyada, repeteix com un zombie "és la llei, és la llei..." Apa! Ja hem tornat a l'absolutisme i ni s'ha notat "el cuidado"
 2. Icona del comentari de: Quin tuf que fan aquestes 'sentències' espanyoles a desembre 13, 2021 | 17:30
  Quin tuf que fan aquestes "sentències" espanyoles desembre 13, 2021 | 17:30
  Els jutges del lawfare espanyol son entesos en tota mena de matèries, "tumultos", "levantamientos" i judicis farsa; imposen cites electorals en dates que ells consideren "interessants" per als interessos espanyols; en medicina, fins al punt que se'ls ha de consultar si les mesures mèdiques les "accepten"; en llengües i en pedagogia, d'una llei que diu que els alumnes han d'acabar els estudis amb prou coneixement de llengua catalana i d'espanyola, ells consideren que cal imposar i obligar un 25% (?!); ara surten amb aquesta... tot d'una ens fan saber que també son especialistes en "urnes" i vots "electrònics" que si naps que si cols... A fer la mà !
 3. Icona del comentari de: Independència a desembre 13, 2021 | 17:36
  Independència desembre 13, 2021 | 17:36
  El poder judicial espanyol no en té mai prou. No en varen tenir prou en "imposar" la data de les darreres eleccions al Parlament. Amb tot la jugada no els va eixir com esperaven, un 52%... Ara ja han cercat un altre motiu per a intentar distorsionar unes eleccions no favorables a l'unionisme... Diguem-los : Prou.
 4. Icona del comentari de: Un menys a desembre 13, 2021 | 21:32
  Un menys desembre 13, 2021 | 21:32
  Es deia el llanera solitari? Apa, adeu.
 5. Icona del comentari de: LLARENA dPENA a desembre 13, 2021 | 23:15
  LLARENA dPENA desembre 13, 2021 | 23:15
  Què estrany .... No pot ser ¡¡¡ Deu ser un error del jutge, no ?.
 6. Icona del comentari de: PUTASPANYA a desembre 14, 2021 | 01:00
  PUTASPANYA desembre 14, 2021 | 01:00
  El sistema electrónic es més segur que el presencial i ara aquests imbècils ens volen vendre la moto??? Ni fent trampes guanyeu ximplets.
 7. Icona del comentari de: Massa tard a desembre 14, 2021 | 01:01
  Massa tard desembre 14, 2021 | 01:01
  O SIGUI QUE VOLIEN ANULAR-LES PER ESTAR EN CATALÀ?? Que desgraciats que son a les espanyes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa