Un treballador autònom ha denunciat quatre sindicalistes de CCOO, que seran jutjats aquest dijous per un presumpte delicte de coacció durant la vaga convocada l’estiu passat als supermercats de Glovo a Barcelona. A la mobilització es van reclamar millores de les condicions laborals dels treballadors i els repartidors de la plataforma de repartiment a domicili.

Una de les sindicalistes denunciades és la secretària de noves realitats del treball de CCOO, Carmen Juares. Explica al TOT Barcelona que el denunciant els acusa de no permetre’l treballar en l’establiment de Glovo al carrer Consell de Cent. Juares defensa que exercien de piquet informatiu.

“Glovo va obligar treballadors autònoms que traguessin comandes per rebentar la vaga. No és legal, va ser una vulneració de la vaga i dels drets dels treballadors a fer-ne”, al·lega Juares. Les aturades es va allargar durant nou jornades als set establiments de Glovo a la capital catalana, en què el seguiment de la protesta va ser total, ha assenyalat CCOO en un comunicat.

Juares comenta que, davant del requeriment del treballador perquè la policia hi intervingués, quatre afiliats de CCOO van optar per identificar-se per “protegir els treballadors” que es congregaven davant del supermercat. “Allà hi havia treballadors en situació irregular, altres que tenen permís de residència temporal i que tenien molta por de ser identificats. Tot i així, van plantar cara a les situacions de vulnerabilitat i de salaris escassos i, de fet, amb la vaga van aconseguir millores. Com a mínim, ara tenen accés a un lavabo, a una font, no esperen les comandes al carrer i tenen contractes indefinits”, destaca Juares.

CCOO defensa que la vaga es va convocar “perquè els treballadors i treballadores estaven al límit” i esgotats dels “abusos” que atribueix a la plataforma de repartiment. Les reivindicacions de la convocatòria del passat estiu es centraven sobretot en les mancances amb què els riders han acostumat a topar entre una cursa i una altra per dur menjar a domicili.

Accés a lavabos

El sindicat esmenta que es defensaven “demandes tan bàsiques i urgents com és l’accés a lavabos, fonts d’aigua o disposar d’espai dins del supermercat per poder esperar les comandes de la plataforma”. “Fins aquell moment els repartidors esperaven als bancs del carrer, parades d’autobusos o en les porteries, la qual cosa generava conflictivitat amb el veïnat”, subratlla.

Per una altra banda, els vaguistes instaven Glovo a comprometre’s a la “contractació directa i indefinida dels treballadors”. La reclamació entroncava amb el conflicte laboral que part dels riders i les plataformes han mantingut perquè no s’imposés als repartidors haver de donar-se d’alta com a autònoms per exercir la feina. També sol·licitaven el pagament de les despeses del vehicle que els repartidors cobreixen, el cobrament dels plusos de festius i nocturnitat i transparència en el repartiment de les propines.

Tot i aconseguir que s’acceptessin part de les reivindicacions, Juares afirma que Glovo “no ha complert al 100%” amb les reclamacions dels empleats. “Encara queden persones contractades a través d’empreses de treball temporal i ho tenim denunciat a la Inspecció de Treball. Algunes coses no s’han aconseguit i som coneixedores que el personal té encara moltes situacions de vulnerabilitat“, assenyala la sindicalista.

Més notícies
Una UCI a un hospital de Barcelona, en una imatge d'arxiu / Jordi Play

Un doctor del Vall d’Hebron critica la gestió “lamentable” de la pandèmia

Notícia: Un doctor del Vall d’Hebron critica la gestió “lamentable” de la pandèmia
Comparteix
El cap d'oncologia de l'hospital augura un augment de la mortalitat per la saturació dels serveis sanitaris
Notícia: Un doctor del Vall d’Hebron critica la gestió “lamentable” de la pandèmia - Mobile
MUHBA - Centre de Col·leccions / Robert Ramos

Barcelona es despulla i descobreix l’ànima dels seus museus

Notícia: Barcelona es despulla i descobreix l’ànima dels seus museus
Comparteix
L'Ajuntament ofereix 2.230 places gratuites perquè els veïns de la ciutat vegin els centres expositius de la ciutat per dins
Notícia: Barcelona es despulla i descobreix l’ànima dels seus museus - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: E.Martinez a febrer 03, 2022 | 20:07
    E.Martinez febrer 03, 2022 | 20:07
    A Glovo de Consell de Cent segueixen esperant i molestant al carrer. Han posat un espai de 2 metres x 2 metres, tapat amb bosses d'escombraries i cartrons. Hi caben 4 cadires i per acabar-ho d'esguerrar hi fumen. Quina desgracia de super fantasma. Mireu ressenyes de google maps.

Nou comentari

Comparteix