El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha estat escollit nou president del Consell de Cambres de Catalunya despr´es d’aconseguir 12 dels 13 vots emesos per les cambres catalanes. El ple del consell està format per 26 membres, dos per cada cambra, però l’elecció dels òrgans de govern es duu a terme amb un vot per cada ens. La renovació del consell culmina el procés electoral engegat iniciat amb les eleccions camerals del maig.

Canadell i la resta de presidents de les cambres van arribar a un acord a principis de mes per presentar una única candidatura per “treballar conjuntament” i defensar un “un projecte per l’empresariat que difícilment es podria liderar només des de Barcelona”. Segons el nou president del consell, “Catalunya pot ser Àustria del Sud d’Europa en poc temps” perquè el potencial ja el té i només li falta un “Estat que li vagi a favor i no posi pals a les rodes”. 

Catalunya és més que Barcelona

“Sóc conscient que hi ha sensibilitats diverses a les cambres, però a tots ens uneix un objectiu comú”, ha dit. Canadell s’ha mostrat disposat a aprofitar el prestigi internacional de Barcelona per col·laborar i enfortir la resta de cambres i ha recordat que Catalunya és molt més que la seva capital. “Gaudí era de Reus, Dalí de Figueres, no de Barcelona”. Segons l’empresari, Catalunya que “bull internament” per desenvolupar el seu potencial econòmic.

El comitè executiu està format per cinc persones més: el vicepresident serà Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Girona; el tresorer serà Ramon Alberich (Sabadell) i les vocalies han recaigut en Jaume Saltó (Lleida), Laura Roigé (Tarragona) i Pol Fages (Palamós), que ha estat l’únic que no ha assistit a la presa de possessió i ha excusat la seva presència.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: entranyable a setembre 20, 2019 | 14:32
    entranyable setembre 20, 2019 | 14:32
    Endavant president, vostè farà una tasca excel·lent en un de les institucions cabdal per a portar el país al lloc que es mereix en el concerts de les nacions lliures del mon.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa