Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Inversió de 2,5 milions per ajudar joves afectats per la crisi a Barcelona
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona presentarà en la propera comissió de Drets Socials, Cultura i Esports una mesura de govern amb un import de 2,5 milions d’euros que inclou 45 actuacions destinades als joves afectats per la crisi derivada de la pandèmia. Aquestes accions s’afegiran a les 180 mesures que recull el Pla d’Adolescència i Joventut 2017-2021. S’agrupen en sis àmbits de treball prioritaris: educació, ocupació, associacionisme i participació, benestar, habitatge i equipaments i serveis juvenils. En l’Enquesta a la Joventut de Barcelona, presentada a finals del 2020, més de la meitat dels joves opinava que la crisi generada per la pandèmia els afectaria de manera negativa o molt negativa en el seu futur.

Entre altres accions, el programa Decideix, d’acompanyament a la presa de decisions educatives, es replicarà en tots els districtes de la ciutat a través dels punts infoJOVE. De la mateixa manera, s’elaborarà una guia sobre la presa de decisions constructiva i respectuosa dirigida a l’alumnat d’ESO, batxillerat i cicles formatius. Aquesta inversió se suma a la del Pla de Foment de l’Ocupació Juvenil, amb 12 milions més.

A més, es proposa un reforç addicional amb projectes com Acompanyem als que acompanyen, un assessorament adreçat a professionals de la joventut per ajudar a desenvolupar de la millor manera la seva tasca educativa en l’actual context. Pel que fa a la relació amb l’acompanyament digital de les famílies, s’impulsarà una línia de treball per oferir eines TIC a les famílies i perquè puguin desenvolupar de la millor manera la seva funció parental a través de la seva formació.

També es reforçaran els canals de comunicació telemàtica amb la població jove i la incorporació d’eines virtuals a la recerca de feina, tal com s’ha fet amb la digitalització dels serveis infoJOVE. També s’ha incrementat la demanda de suport en l’orientació laboral i acadèmica, així que com a resposta s’han posat en marxa dispositius com el Club de la Feina i el Pla B. A més, es crearà un cicle sobre els drets i deures laborals. Per últim, en col·laboració amb els districtes, es realitzaran uns tallers d’autoconeixement i acompanyament emocional per reduir incerteses i neguits en la població de 20 a 30 anys.

A més, el consistori proposa ampliar els serveis d’escolta emocional i reforçar l’equip professional per treballar la salut emocional. S’ampliarà el servei Aquí t’escoltem, tant presencial com virtualment; es preservaran els espais grupals als serveis d’escolta emocional, i es crearà una nova guia per a la detecció i acompanyament d’adolescents i joves en situació de soledat.

També es proposen diferents actuacions com càpsules informatives per treballar el dol i les noves pors aparegudes arran de la Covid-19, formacions a joves i professionals sobre els canvis en les relacions afectives i sexuals dels joves a causa de les mesures de seguretat i distanciament, i es treballarà a partir d’activitats i una guia la prevenció de les addiccions a les pantalles sorgides o agreujades arran del confinament.

Emancipació

En l’àmbit de l’emancipació, s’ha creat informació accessible i actualitzada sobre els processos i recursos existents en el nou context. També es proposa vetllar perquè el criteri del manteniment de la reserva del 30% s’apliqui a tots els tipus de polítiques d’habitatge, incorporant la perspectiva jove a la Taula d’Habitatge Cooperatiu i potenciant programes de convivència intergeneracional com Viure i Conviure i d’acolliment temporal de persones joves afectades per la crisi actual.

Pel que fa al lleure, es planteja una taula permanent per donar resposta a les necessitats de les entitats en matèria d’ús d’espais públics adequats a les restriccions sanitàries. Ja s’està treballant per iniciar de nou el projecte Tractor en alguns districtes de la ciutat, el qual permet l’ús continuat d’espais públics per part de caus i esplais.

La mesura de govern, tot i el seu caràcter universal, tindrà present les desigualtats estructurals i posarà especial atenció en els col·lectius més vulnerables, amb un desplegament compensatori en aquells barris on les dades socioeconòmiques són més desfavorables.

Més notícies
Imatge d'arxiu del treballador d'un bar movent una taula / Jordi Boixareu - ZUMA Wire (Europa Press)
Nou pla per a l’ocupació juvenil a Barcelona després dels aldarulls
Notícia: Nou pla per a l’ocupació juvenil a Barcelona després dels aldarulls
Comparteix
Té un pressupost de 12 milions d'euros, un 25% que el pla de l'any passat
Centenars d'estudiants han sortit al carrer per reclamar una 'educació feminista' / Jordi Play
Revolta dels estudiants per reclamar una “educació feminista”
Notícia: Revolta dels estudiants per reclamar una “educació feminista”
Comparteix
Dues concentracions han coincidit a la plaça Universitat i han marxat plegades cap al Parlament

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa