Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Huawei presenta a Barcelona un mòbil de 2.500 euros tot i la suspensió del MWC
  • CA

La suspensió del Mobile World Congress (MWC) ha canviat el format, però no ha evitat que Huawei hagi estat present a Barcelona aquesta setmana. Aquest migdia el màxim responsable de servei al consumidor de l’empresa, Richard Yu, ha presentat un mòbil de 2.499 euros que es podrà comprar a partir del mes que ve. Es tracta del Huawei Mate XS, que presenta millores respecte a l’anterior versió, el Mate X. El preu de venda el converteix en un dels més cars del mercat.

La conferència de premsa en què s’han donat detalls de la novetat estava prevista per al MWC, però la decisió de cancel·lar el congrés de l’associació organitzadora, la GSMA, ha obligat a fer-la al marge del congrés.

[r:1]

El nou dispositiu del gegant xinès és un mòbil plegable, el “més ràpid” del mercat, segons ha destacat Yu en una conferència de premsa per streaming. Yu ha lloat la ciutat de Barcelona sense esmentar el rebombori creat per la cancel·lació del congrés de mòbils, del qual Huawei n’és un dels patrocinadors més destacats. El Huawei Mate XS té una bateria que dura un 21% més que la resta dels competidors, com ara el Samsung Galaxy Z Flip. 

Yu ha destacat que el nou mòbil funcionarà amb tecnologia 5G i que, per tant, permetrà connectar diversos dispositius alhora. 

[r:2]

A més, el mòbil es carregarà fins al 85% de la capacitat en “només mitja hora”. El dispositiu treballarà amb el sistema operatiu Emui 10, d’Android. També comptarà amb la possibilitat de treballar amb multipantalla. Així, es podrà fer servir el WhatsApp i el correu electrònic, per exemple, alhora en el mateix mòbil. “Això permetrà major productivitat”, ha posat de relleu Yu.

Abans de la presentació, que també ha inclòs un nou ordinador, una tauleta i un rúter, el responsable de marca de Huawei, Andrew Garrihy, ha vaticinat que aquest any serà “extraordinari”. Garrihy, que ha fet la presentació en persona, ha augurat un món en què la tecnologia “anticiparà les necessitats de les persones”. 

Nova botiga de Huawei a Barcelona

El passat cap de setmana Huawei va inaugurar la seva flagship a Barcelona. La botiga més destacada de la companyia a la capital catalana està ubicada a plaça Catalunya, a tocar de la d’Apple.

Més notícies
Els organitzadors del MWC, sobre la suspensió: “Ha estat per una causa de força major”
Notícia: Els organitzadors del MWC, sobre la suspensió: “Ha estat per una causa de força major”
Comparteix
Les administracions no van fer "cap gestió extraordinària" per salvar el congrés internacional
Barcelona i el 5G: mites i realitats de la pròxima revolució tecnològica
Notícia: Barcelona i el 5G: mites i realitats de la pròxima revolució tecnològica
Comparteix
La capital catalana és pionera en la nova generació de telecomunicacions, que ha causat certa alarma entre col·lectius veïnals i associacions ecologistes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa