Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un hotel del passeig de Gràcia, a la venda per 240 milions d’euros

Moviments al sector hoteler de Barcelona. L’andorrana Maria Reig, la dona més ric del país veí, ha posat a la venda l’hotel Mandarin Oriental del passeig de Gràcia per una xifra molt notable: 240 milions d’euros, que inclouen l’edifici, amb 120 habitacions, però també el deute associat al negoci. Qui fa la venda són dos fons, Farallon i Reig Capital, amb seu als Estats Units, que ha fet aquesta taxació per a la venda considerant que és un hotel de cinc estrelles Gran Luxe situat al passeig de Gràcia, el carrer més TOP de Barcelona i de l’Estat, i també perquè la transacció inclouria dos locals comercials que estan situats en la part inferior, dels quals se’n derivarà un bon pessic del lloguer. L’hotel disposa de 120 habitacions, 24 de les quals són suites, dos restaurants amb estrella Michelin, una terrassa en el terrat i un spa de 1.000 metres quadrats.

Hotel Mandarín Oriental, al passeig de Gràcia

Reformat des del 2020

Els propietaris van fer una reforma integral entre 2017 i 2020, i de fet, gràcies a aquestes obres, la tarifa mitjana (ADR) és ara un 22% superior a la registrada en 2019, detalla el diari La Valira. Aquest diari també explica que la propietat de l’hotel estudia algunes accions per incrementar el valor de l’establiment, com ara crear una nova sala de reunions. D’aquesta manera, calculen que s’augmentaran les pernoctacions, amb un increment de 658.000 euros més en ingressos per habitació i 822.000 addicionals obtinguts pels serveis de restauració (esmorzars, servei d’àpats i lloguer de sales). El pressupost d’inversió per a aquest projecte és de prop de 300.000 euros.

No és el primer intent de venda

No és la primera vegada que la propietària andorrana posa a la venda l’hotel. L’octubre de 2020, en plena pandèmia, van penjar el cartell ‘en venda’ amb una valoració d’aproximadament uns 200 milions. Però no se’n va sortir, i és que tenia un deute amb CaixaBank proper als 450 milions d’euros. Un any després, l’empresari Mukesh Ambani, la fortuna més gran d’Àsia, va oferir 40 milions, molt menys dels més de 150 milions en els quals es va valorar llavors. I la venda no va arribar a bon port. Caldrà veure ara, sense pandèmia i amb el turisme recuperat, si el Mandarin troba qui el compri.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Colau, Colau, Colau.... a març 07, 2023 | 13:27
    Colau, Colau, Colau.... març 07, 2023 | 13:27
    Caram què fàcil de resoldre, q el compri la Colau i en faci vivenda social per la emergència social i amb aire condicionat pensant amb la emergència climàtica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa