Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’hosteleria demana 730 milions d’euros davant les noves restriccions
  • CA

L’hosteleria de Barcelona no ha rebut de bon grat la nova tongada de restriccions de la Generalitat, avalades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i que limita l’aforament dins de bars i restaurants a la meitat. Crític ja amb les reduccions implantades en onades anteriors, el Gremi de Restauració de Barcelona protesta un altre cop per unes limitacions que augura que estan abocades a generar “pèrdues” al sector. Ja abans d’entrar en vigor, l’organització ha traslladat al Govern català una petició perquè transfereixi 730 milions d’euros en ajuts als negocis hostelers per compensar els perjudicis econòmics que prediu.

El director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, ha proposat que els ajuts sol·licitats es reparteixin tenint en compte ” la mida de l’establiment”. “Per això, proposem que es prengui com a referència el nombre de treballadors i de professionals autònoms”, ha plantejat el directiu, que ha assegurat que els hostelers barcelonins pateixen “les restriccions més severes de tot l’Estat”.

En aquest sentit, el Gremi de Restauració demanda que la Generalitat efectuï un pagament de 3.000 euros per treballador contractat o empleat autònom de cada establiment. La quantitat és força més elevada que els 20 milions que la Generalitat ha plantejat traspassar a l’oci nocturn durant el tancament ordenat pels pròxims dies. Per a Pallarols, “és una quantitat ridícula”, que no serveix com a referència per apuntalar l’hosteleria mentre no remet la sisena onada de la Covid.

Alhora, l’entitat defensa que les empreses grans i mitjanes de la restauració també puguin accedir a ajuts davant de les restriccions que entren en vigor aquest divendres. A més, reclama que els requisits per concedir-los siguin més flexibles que en dotacions anteriors, també propiciades per la pandèmia. Alhora, prega simplificar la tramitació de les ajudes, per esquivar els col·lapses viscuts amb sol·licituds anteriors.

Un cop més, Pallarols ha qüestionat les mesures de la Generalitat, que el TSJC ha validat aquest dijous. El directiu ha opinat que el Govern “s’ha distingit per una línia dura en matèria de restriccions sense que la pandèmia hagi evolucionat millor que en altres territoris”. “Sectors econòmics com la restauració sí que se n’han ressentit, i molt”, ha retret.

El director del gremi ha arribat a plantejar que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, intervingui per imposar mesures homogènies a tot l’Estat. Pallarols ha instat Sánchez a “no tancar els ulls” davant la “injustícia” que afirma que els restauradors de Barcelona viuen.

Més notícies
Una de les escenes incloses al circuit 'Natura Encesa' als Jardins de Pedralbes / LetsGo
‘Natura encesa’ a Pedralbes: preguntes i respostes
Notícia: ‘Natura encesa’ a Pedralbes: preguntes i respostes
Comparteix
Dubtes habituals sobre el controvertit muntatge de llums al parc de la Diagonal
Els blocs de formigó han servit per ampliar terrasses durant la pandèmia / Europa Press
Retiren de la calçada els blocs de formigó de vuit terrasses de l’Eixample
Notícia: Retiren de la calçada els blocs de formigó de vuit terrasses de l’Eixample
Comparteix
L'Ajuntament suprimeix les ampliacions que va concedir a locals d'hosteleria al comprovar que no en feien ús

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa