Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Guerra dels restauradors a les cadenes de fleques amb bar
  • CA

El Gremi de Restauració de Barcelona denunciarà 50 fleques amb degustació per ser “bars encoberts”, en un presumpte incompliment de la normativa municipal. “La denúncia es dirigeix a les cadenes de fleques amb degustació que han proliferat arreu de la ciutat i que, a la pràctica, funcionen com a bars encoberts”, ha explicat Roger Pallarols, director del Gremi, en un comunicat.

Segons ell, “aquestes 50 són només la punta de l’iceberg”, ja que a Barcelona hi ha una situació “descontrolada”. El Gremi exigeix a l’Ajuntament una inspecció “específica i immediata” i imposar sancions. “Per als restauradors és molt difícil competir contra aquestes fleques amb degustació que incompleixen la normativa”, ha afegit Pallarols.

El Gremi de Restauració recorda que les ordenances imposen un límit de 20 metres quadrats a la zona de degustació, i afirmen que aquesta limitació “s’incompleix de forma sistemàtica”.

“L’incompliment salta a la vista de qualsevol observador i ningú no pot al·legar desconeixement. Des del Gremi feia temps que monitoritzàvem el fenomen i en diverses ocasions havíem traslladat al govern municipal la nostra preocupació”, ha afirmat Pallarols. “Cal sancionar els incomplidors i posar ordre”, ha afegit.

Així mateix, el Gremi demanarà al consistori informació sobre més de 200 fleques i espais de venda de pa amb degustació de grans cadenes “sobre els quals hi ha sospites fonamentades d’incompliment”.

Segons el Gremi, l’aparició de grans cadenes de fleques amb degustació s’explica, “pel nivell d’exigència més lax pel que fa a les condicions tècniques del local”, amb un aïllament acústic menor que als bars i restaurants.

A més, també denuncia que els dependents es retribueixen segons el conveni del sector comercial tot i que, a la pràctica, fan tasques de cambrer. “No s’aplica el conveni col·lectiu de la restauració, que estableix uns salaris més alts que el del comerç”, denuncia el Gremi.

El Gremi afirma que el seu objectiu no és que tanquin aquests establiments, sinó que demanin “la doble llicència, de comerç i restauració”.

Més notícies
Els restauradors adverteixen que la nova taxa de terrasses encariria els preus al públic
Notícia: Els restauradors adverteixen que la nova taxa de terrasses encariria els preus al públic
Comparteix
La proposta de BComú i PSC podria multiplicar per quatre l'impost municipal als bars i restaurants
Els restauradors organitzen una “vaga fictícia” per criticar la política de terrasses de Colau
Notícia: Els restauradors organitzen una “vaga fictícia” per criticar la política de terrasses de Colau
Comparteix
La campanya "Aixequem persianes, aixequem Barcelona" pretén debatre sobre el model de ciutat i la seva relació amb les terrasses

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa