Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El futur mercat de l’Abaceria tindrà una plaça i un espai d’entitat
  • CA

El futur mercat de l’Abaceria, a la Vila de Gràcia, ja disposa d’una proposta definitiva de disseny i disposarà d’una gran plaça i més espai per a les entitats del barri. Tot i que estava previst que les obres comencessin a finals d’aquest 2021, l’aprovació del projecte definitiu, que ha comptat amb noves aportacions dels comerciants i els veïns, ha fet endarrerir una mica el calendari i els treballs a travessera de Gràcia començaran a mitjans del 2022, gairebé quatre anys després que els paradistes es traslladessin al passeig de Sant Joan.

Segons ha explicat la regidora de Mercat, Montserrat Ballarín, ha explicat que el mercat entrarà aviat a la “recta final de la remodelació” i ha celebrat que el nou equipament s’hagi dissenyat amb el “màxim consens”, una tasca que no ha estat senzilla. L’Ajuntament ja va presentar una primera proposta del projecte a principis del 2021, però la pressió dels veïns ha permès introduir noves modificacions, com passar de 1.100 a 1.500 metres quadrats d’espai públic, que a la pràctica es traduirà en més verd, segons fonts municipals.

Així serà el futur mercat de l’Abaceria / Ajuntament de Barcelona

Ara l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB) tramitarà l’aprovació del projecte bàsic i dels instruments urbanístics relacionats i, en paral·lel, es continuarà redactant el projecte executiu per poder licitar les obres. Els pressupostos del 2022, que s’aprovaran al plenari de l’Ajuntament d’aquesta setmana, inclouen una partida de 7,7 milions per a la reforma de l’Abaceria, així com 7,4 milions més per al mercat d’Horta. El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha destacat la fita que suposa “tornar a invertir en els mercats de barri” per enfortir el teixit comercial.

La proposta definitiva incorpora més espai públic, una coberta per impulsar l’eficiència energètica de l’edifici i un nou accés pel carrer Torrijos. Una de les grans novetats respecte al disseny anterior és que la planta -3 esdevindrà un espai d’emmagatzematge per al teixit associatiu i comercial. Les modificacions introduïdes pretenen convertir el mercat en un gran espai relacional del barri i es convertirà en una plaça.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa