Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La nova versió del futur Mercat de l’Abaceria inclou una plaça oberta
  • CA

El nou Mercat de l’Abaceria, al barri de la Vila de Gràcia, incorporarà una plaça oberta de 1.200 metres quadrats i una tercera planta subterrània, d’uns 3.500 metres quadrats, on s’habilitaran magatzems per a entitats i associacions de la Vila de Gràcia. I aixi és com l’Institut Municipal de Mercats ha modificat el projecte inicial per donar resposta a les demandes de les entitats i associacions de barri, que demanaven més espais, de manera que el nou mercat comptarà amb més espais interiors i exteriors per a ús veïnal, ha informat l’Ajuntament aquest dijous en un comunicat.

A més, es preveu que l’equipament sigui més obert i que les parades de l’interior puguin interactuar amb el carrer, amb una infraestructura amb més vidre, de manera que el mercat definitiu comptarà amb una superfície construïda de 14.561 metres quadrats.

Així, en total, hi haurà tres plantes subterrànies. La primera inclourà magatzems, cambres per refrigerar i un nou espai d’autorservei obert al públic. La segona barrejarà més magatzems amb una zona d’aparcament amb capacitat pera 50 vehicles dels clients. A més, en tots dos nivells hi haurà una zona reservada per a la càrrega i descàrrega. I la tercera planta subterrània, la inferior, és la que aplegarà els nous espais per a entitats del barri. Mentrestant, a la planta baixa i la planta superior es projectaran les parades habituals, els despatxos, una aula oberta i altres serveis.

Aquest dijous s’ha donat a conèixer el nou projecte a les entitats de veïns i comerciants, després de presentar-lo al conjunt de paradistas del mercat, que actualment estan instal·lats en una carpa provisional en el passeig Sant Joan, entre els carrers Indústria i Sant Antoni Maria Claret, mentre es remodela l’antic edifici situat a la Travessera de Gràcia. De moment, els 56 paradistas que estan instal·lats en la carpa provisional es distribueixen entre 43 establiments alimentaris a l’interior, i 13 parades de no alimentaris en l’exterior, en el costat Llobregat del mercat.

La reforma del mercat

Al juliol de 2016, després d’un ampli procés participatiu, l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona i l’Associació de Venedors del Mercat van acordar la remodelació del mercat, un procés que va començar al desembre de 2017 amb la construcció del mercat provisional del passeig de Sant Joan, on es van traslladar els comerciants al juliol de 2018.

Mentrestant, aquest gener va finalitzar la desconstrucció de l’antic edifici, deixant únicament l’estructura metàl·lica, i la previsió és que les obres del nou mercat comencin a la fi de 2021 o a principis de 2022.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: FRAN BCN a febrer 19, 2021 | 00:01
    FRAN BCN febrer 19, 2021 | 00:01
    Plaça oberta? Més vandalisme

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa