Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Front comú de 300 entitats per exigir que no s’ampliï el Prat
  • CA

Més de 300 organitzacions de la societat civil catalana s’han unit per reclamar a la Generalitat i als ajuntaments del voltant del delta del Llobregat que s’oposin a qualsevol ampliació de l’Aeroport de Barcelona-el Prat. Entre les entitats signants s’hi compten Unió de Pagesos, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, la Xarxa per la Conservació de la Natura, Zeroport, Coop57 i associacions de veïns.

Els signants alerten sobre la rellevància de l’ecosistema dels territoris de Delta del Llobregat, un 60% dels quals “ja s’ha perdut”, avisen, alhora que titllen de fal·làcia el sistema de compensacions proposat. Les organitzacions denuncien que l’ampliació de la tercera pista de l’aeroport i el creixement de l’aviació és “incompatible amb els compromisos climàtics, i posa en risc la sobirania hídrica, alimentària i la protecció de la biodiversitat”.

A més, qualifiquen de “lamentable” la resposta de la Generalitat i dels ajuntaments, que consisteix en noves inversions per impulsar el creixement de l’aviació mitjançant la connexió amb alta velocitat entre el Prat, Girona i Reus. Afegeixen que les inversions requerides “hipotecaran” el futur i reclamen que els projectes impulsats per les administracions s’adrecin a fomentar el transport públic quotidià i la integració de sistema ferroviari, responent així a la crisi socioeconòmica i ecològica que denuncien.

Més notícies
Un avió de Level, al Prat / ACN
Dues connexions ‘low cost’ se sumen al restabliment de rutes des del Prat
Notícia: Dues connexions ‘low cost’ se sumen al restabliment de rutes des del Prat
Comparteix
Level recupera els vols fins a Nova York i estrena una altra fins a Cancun
Un viatger caminant amb maletes a la zona d'arribades de la T1 a l'aeroport del Prat / ACN
Taula unitària a l’Ajuntament per cercar el consens sobre l’aeroport
Notícia: Taula unitària a l’Ajuntament per cercar el consens sobre l’aeroport
Comparteix
Tots els grups municipals en prendran part mentre es debat la controvertida ampliació del Prat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa