Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un fons d’inversió adquireix la torre del Banc Sabadell per 90 milions
  • CA

Un dels edificis més alts de Barcelona canvia de mans. El fons d’inversió Hines ha adquirit la torre del Banc Sabadell, de 83 metres d’alçada i situada al número 407 de l’avinguda Diagonal. El cost de l’operació es taxa en 90 milions d’euros, segons ha informat la companyia compradora aquest divendres.

L’immoble ha estat adquirit a través del fons Hines European Core Found i seguirà estant ocupat per l’entitat bancària a través d’un contracte de surt and leaseback fins a principis del 2023. A partir d’aquell moment, Banc Sabadell passarà a ocupar quatre plantes de l’edifici, que inclouen la sucursal comercial principal i l’oficina de banca privada a la ciutat.

L’actiu compta amb 11.823 metres quadrats sobre rasant dividits en 24 plantes. Hines preveu fer una reforma integral de l’immoble per aspirar a les certificacions LEED Platino o BREEAM Excel·lent ia les de més alta eficiència energètica. La sènior managing director d’Hines a Espanya, Vanessa Gelado, ha explicat que el city business district de Barcelona, ​​on s’ubica l’edifici, “és un mercat molt restringit, on sorgeixen molt poques oportunitats de inversió a l’any”.

Garrigues i EY van assessorar Hines a la compra de l’immoble mentre que Banc Sabadell va ser assessorat per Savills Aguirre Newman i Pérez Llorca. La Torre Banc Sabadell és una construcció de 24 plantes de 1969 i que es va reformar el 2007.

Després del referèndum de l’1-O de 2017, el Banc Sabadell va traslladar la seva seu fora de Catalunya, a Alacant, i va deixar de ser un banc arrelat al seu origen. Amb el traspàs de l’edifici emblemàtics, fa un pas més en la mateixa direcció. La fins ara Torre Banc Sabadell va ser abans va ser seu del desaparegut Banc Atlàntic, una entitat que el Sabadell va acabar absorbint. Actualment, la torre que Hines ha comprat “forma part de l’skyline de Barcelona gràcies als 83 metres d’alçada i als espais diàfans de l’interior, des dels quals es pot gaudir d’unes vistes panoràmiques privilegiades”, destaca el Sabadell a la seva web.

Més notícies
El baix incendiat, una antiga oficina bancària, a Tetuan / ACN
Barcelona farà una auditoria de tots els seus infrahabitatges
Notícia: Barcelona farà una auditoria de tots els seus infrahabitatges
Comparteix
L'objectiu és evitar tragèdies com la que va costar la vida a quatre persones a la plaça Tetuan
La directora territorial de CaixaBank a Barcelona, Maria Alsina, ha destacat l’aposta i el compromís de l’entitat amb el sector a través d’aquests premis. CAIXABANK
Jordi Clos obté el premi CaixaBank Hotels & Tourism a la trajectòria empresarial a Barcelona
Notícia: Jordi Clos obté el premi CaixaBank Hotels & Tourism a la trajectòria empresarial a Barcelona
Comparteix
La directora territorial de CaixaBank a Barcelona, Maria Alsina, ha destacat l’aposta i el compromís de l’entitat amb el sector

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa