Eva Borràs és la nova directora gerent de la Cambra de Barcelona. Borràs pren el relleu de de Xavier Carbonell, que va posar fi a la seva etapa al capdavant de la institució a l’octubre, després de gairebé 20 anys al càrrec, que va assolir l’any 2002. A través d’un nomenament per unanimitat del Consell Executiu, la que fins ara era gerent de la Universitat Rovira i Virgili i economista per la Universitat Pompeu Fabra ha passat a ser-ne la directora gerent.

Borràs va iniciar la carrera professional al Servei de Gestió Econòmica del Departament de Cultura de la Generalitat i uns anys després va fer el salt a l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), on ha estat cap d’Administració i gerent.

La Cambra de Comerç de Barcelona considera que l’experiència de Borràs serà “clau” per implantar el nou model de país. La institució, a més, considera que la nova directora gerent continua un “lideratge per al canvi centrat en la transversalitat de processos i la informació compartida”. També aposta per una governança “regida per la transparència, el “rigor” i la “integritat”.

Menys optimisme amb la recuperació econòmica

A l’octubre la Cambra de Barcelona ja va avisar i va rebaixar les seves expectatives de recuperació econòmica a Catalunya. En aquest sentit, té una previsió de creixement per a l’economia catalana del 6,1% per l’any 2021 i del 6,5% l’any 2022, dues dècimes menys de l’estimat abans en ambdós períodes. La preocupació principal de l’entitat són els nivells d’inflació actuals i l’escassetat de matèries, fet que podrien empitjorar encara més les previsions de l’any vinent.

“El nostre quadre macroeconòmic apunta a una recuperació gradual que permetria recuperar el nivell de PIB precrisi l’any vinent”, van assegurar aleshores. De totes maneres, les dades no contemplen factors de risc com la cadena de subministraments, els alts preus de l’energia i l’espera per la posada en marxa dels fons Next Generation el 2022. Si hi ha algun entrebanc, “és molt possible que el creixement del PIB de 2022 estigui més a prop del 5% que del 6% i la recuperació dels nivells precrisi no s’assoliria fins al 2023”, expliquen. La inflació enguany se situarà en el 2,7%, diuen des de la Cambra de Barcelona. L’any vinent serà menys, un 2%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa