Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Cambra de Barcelona rebaixa la recuperació econòmica
  • CA

La Cambra de Comerç de Barcelona rebaixa les seves expectatives de recuperació econòmica a Catalunya. En concret la previsió de creixement del PIB que fan és del 6,1% per l’any 2021 i del 6,5% l’any 2022, dues dècimes menys de l’estimat abans en ambdós períodes. L’ens afirma que si es mantenen els nivells d’inflació actuals i l’escassetat de matèries les previsions per l’any 2022 poden ser pitjors.

“El nostre quadre macroeconòmic apunta a una recuperació gradual que permetria recuperar el nivell de PIB precrisi l’any vinent”, asseguren. De totes maneres, les dades no contemplen factors de risc com la cadena de subministraments, els alts preus de l’energia i l’espera per la posada en marxa dels fons Next Generation el 2022. Si hi ha algun entrebanc, “és molt possible que el creixement del PIB de 2022 estigui més a prop del 5% que del 6% i la recuperació dels nivells precrisi no s’assoliria fins al 2023”, expliquen. La inflació enguany se situarà en el 2,7%, diuen des de la Cambra de Barcelona. L’any vinent serà menys, un 2%.

Previsions macroeconòmiques per a l’economia catalana 2021-2022 / Cambra Barcelona
Previsions macroeconòmiques per a l’economia catalana 2021-2022 / Cambra Barcelona

El director gerent deixa la institució

El director gerent de Cambra de Barcelona, Xavier Carbonell posa fi a la seva etapa al capdavant de la institució. Ho ha dit al Ple de la Cambra de Comerç de Barcelona, celebrat aquest dimecres. Entre les fites més destacades, Carbonell va liderar el procés d’adequació de la Cambra al nou model de finançament cameral.

Carbonell també va impulsar un procés de reducció de despesa, principalment de despesa estructural, acomiadant una part de la plantilla a través d’un expedient de regulació d’ocupació (ERO). Això va permetre a la Cambra de Comerç de Barcelona recuperar en tres anys els 26 milions d’euros de dèficit generats per la pèrdua de les quotes obligatòries que el govern socialista de l’expresident José Luis Rodríguez Zapatero va promulgar a través del Reial Decret 13/2010 el desembre de l’any 2010. Xavier Carbonell es va incorporar a la Cambra l’any 1992 i l’any 2002 va ser nomenat Director Gerent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa