Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Estira-i-arronsa dins del Govern per reobrir les terrasses
  • CA

El Departament d’Empresa i Coneixement, que lidera el conseller Ramon Tremosa, està treballant en un document de cara a una reobertura de diversos sectors econòmics que romanen tancats a causa de les restriccions per la pandèmia de la Covid-19. Fonts governamentals han explicat a El Món que el document encara no està tancat ni pactat amb el Departament de Salut, i que es troba encara en fase d’elaboració. Entre les propostes que figura en el document hi ha la reobertura de terrasses al 50% durant el migdia, malgrat que podria ser que s’acabin proposant mesures més àmplies per donar més aire als restauradors, indiquen les mateixes fonts.

Per la seva banda, fonts del Gremi de Restauració de Barcelona han explicat a El Món que la proposta del departament de Tremosa no compta amb la seva participació i, és més, tampoc li donen suport. En un comunicat posterior, el Gremi ha considerat “de fireta” la proposta, avançada per elNacional.cat. El Gremi ja ha proposat una desescalada que permeti utilitzar els interiors al 50% amb distància entre taules, terrasses al 100%, horari d’obertura fins a les 23h i recomanació de posar-se la mascareta entre plat i plat (obligatòria, en canvi, quan no s’està assegut a la taula).

L’aposta per una desescalada de Tremosa xoca amb la idea de Salut de mantenir restriccions per poder consolidar la baixada del virus abans de plantejar-se la reobertura. Aquest dimecres els indicadors de la pandèmia a Catalunya encara estan lluny dels mínims que Alba Vergés ha dit que s’han de complir per començar a pensar en relaxació de mesures. El Procicat decidirà aquest dijous si allarga les mesures o si comença a aixecar-les, tot i que Salut aposta per mantenir-les totes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa