Els treballadors del 112, en vaga indefinida a partir del 21 d’agost

L'aturada, que convoca la CGT i que s'estén a personal de la Zona Franca, és efecte del concurs de creditors de l'empresa

El sindicat CGT ha anunciat aquest dilluns l’inici d’una vaga indefinida, a partir del 21 d’agost, dels treballadors dels centres d’emergències 112 de Catalunya, part d’ells en instal·lacions situades a la Zona Franca -la resta són a Reus-. Els empleats reclamen un conveni propi –l’actual forma part del conveni de Call Center- i que s’internalitzi el servei, adjudicat fins al maig a Grupo Norte.

El conflicte laboral va esclatar quan Grupo Norte va declarar-se en concurs de creditors voluntari i el Govern va iniciar un procés de concessió del servei d’urgència que va adjudicar-se a Ferrovial. Els treballadors van convocar una jornada de vaga per Sant Joan que a la pràctica no va ser efectiva perquè la Generalitat va decretar serveis mínims del 100%. El concurs de creditors de l’antiga adjudicatària del servei va posar el perill el cobrament de les nòmines de les treballadores i es van iniciar les protestes.

La CGT va impugnar els serveis mínims del 100% imposats pel Govern. El comitè d’empresa ha demanat sense èxit reunir-se amb el Departament d’Interior i el CAT112 per solucionar el conflicte laboral.

Més informació

Nou comentari