Els hotels de Barcelona no aixequen el cap tot i la Setmana Santa

El sector la dona per perduda per la falta de turisme internacional, segons el gremi

La Setmana Santa arriba de forma diferent per a l’hostaleria de les quatre províncies catalanes: no remunten a Barcelona, ​​degut principalment al tancament a l’turisme internacional, però repunten a Girona, Lleida i Tarragona. Per al director general del Gremi d’Hotels de Barcelona, ​​Manel Casals, les perspectives d’oferta i ocupació són mínimes, segons ha explicat en declaracions a Europa Press.

Barcelona compta amb el 25% dels hotels oberts, que a més “segueixen pràcticament sense clients”, de manera que donen la Setmana Santa per perduda, ha dit textualment. Alguns barcelonins van aprofitar el confinament comarcal per reservar una nit d’hotel a Barcelona, ​​però ara, amb la possibilitat de viatjar per tot Catalunya, el que volen “especialment és sortir de la ciutat, buscar naturalesa, descansar”.

Casals entén que el que els salvaria “de la fallida” és normalitzar el flux aeri, per la qual cosa veu imprescindible arribar a l’estiu amb un alt percentatge de persones vacunades i rebre les ajudes anunciades, encara que les veu insuficients.

Situació “incerta”

En el mateix sentit, el gerent de la Federació Intercomarcal d’Hostaleria i Turisme (Fihrt), Daniel Brasé, ha titllat d’incerta la situació dels seus associats, encara que celebra que hi ha “moltes reserves” a Terres de l’Ebre (Tarragona) i Catalunya Central (Barcelona), sobretot de cases rurals. Creu que a la província de Barcelona el turisme local no compensarà la pèrdua de l’internacional, davant la qual cosa ha assegurat que molts hotels no obriran i esperaran a fer-ho a l’estiu.

Considera que les ajudes econòmiques habilitades no són suficients, exclouen molta gent i “arribaran tard, quan molts ja hagin tancat”, pel que veu necessari promocionar el turisme, agilitzar la vacunació i implementar el passaport sanitari.

Més informació

Nou comentari