Els hotelers de Barcelona confien que els turistes francesos no cancel·lin reserves

El Gremi d’Hotels de Barcelona veu “poc probable” que els turistes francesos cancel·lin les reserves de les seves vacances a Catalunya arran de la recomanació del govern gal de no viatjar a l’Estat. En declaracions a l’ACN, el director general de l’entitat, Manel Casals, ha dit que la recomanació “és una mala notícia” que sí que pot afectar les reserves futures. En canvi, defensa que “la gent que ha fet reserves sap perfectament en quina situació estem”.

D’altra banda, ha demanat a la ministra d’Assumptes Exteriors, Arancha González Laya que “faci la feina” per “evitar” que els països desaconsellin viatjar a l’Estat. “La ministra ha de negociar i parlar amb aquests països perquè no passin aquestes situacions”, ha dit. En tot moment, el director general del Gremi d’Hotels ha reivindicat que “Barcelona està en les mateixes condicions que estava” fa 15 dies. “Els hotels són segurs, la ciutat és segura i, per tant, donem un missatge de confiança perquè la gent continua fent la vida que feia fa una setmana o 15 dies”, ha dit.

Casals ha rebutjat “especular” amb l’impacte de les declaracions del secretari d’Estat francès d’Afers Europeus d’aquest dijous, Clément Beaune que ha dit als francesos “que encara no han reservat les seves vacances” que evitin Portugal i Espanya, afegint que els preocupa “en particular”, la situació a Catalunya. D’aquesta manera, França s’ha sumat a països com Alemanya i Bèlgica que han desconsellat anar de vacances a l’Estat. El turisme francès és un dels que està més present a Barcelona actualment, juntament amb els italians i els espanyols.

40% d’hotels oberts

Ara mateix, la capital catalana es troba amb els hotels a mig gas, amb un 40% de la planta hotelera oberta i una ocupació d’un 15% del total d’habitacions. Són xifres que el Gremi “ja esperava” perquè tenien en compte que “la recuperació de la pandèmia seria lenta i progressiva”. “A Barcelona ja donàvem l’estiu per perdut”, ha recordat. Casals ha afegit que els països que desaconsellen viatjar a Catalunya “no tenen millors xifres de contagis”.

Al Govern català, el Gremi d’Hotels ha demanat que “prengui decisions fermes” i no “contradictòries” com el tancament de l’oci nocturn. “Cada vegada que donem un missatge contradictori ens afecta negativament com a sector turístic. El que demanem és que qualsevol decisió que es prengui sigui ferma i no una prova que es tirarà enrere al cap de pocs dies”, ha assenyalat.

Nou comentari

Més notícies
L'MSC Grandiosa el Port de Barcelona / ACN

El primer creuer que va sortir de Barcelona detecta tres positius entre els 2.300 passatgers

Els contagiats són asimptomàtics i el Port destaca que tots els protocols han funcionat
La Guàrdia Urbana desallotja un grup que feia 'botellón' a la Barceloneta, en imatge d'arxiu / ACN

Els hotelers apressen l’Ajuntament a aturar l’incivisme, que creuen desfermat

Apunta als apartaments turístics il·legals i adverteix d'una especial incidència a la Barceloneta i el Casc Antic