Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Saló Nàutic aposta per la sostenibilitat i el foment del turisme internacional
  • CA

El Saló Nàutic Internacional de Barcelona, que se celebrarà del 9 al 13 d’octubre, torna un any més al Port Vell amb molt bones perspectives i un programa d’activitats que girarà al voltant de la sostenibilitat i la cura mediambiental del mar i els oceans. “Com que és un saló anual sembla que no hi hagi moltes novetats, però aquest any volem posar l’accent sobre la gran preocupació que hi ha al sector per la sostenibilitat, la contaminació del mar, l’abocament de plàstics i la falta de responsabilitat per cuidar el mar”, explica el president del Saló Nàutic, Luis Conde, que ha demanat a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que assisteixi a la inauguració del saló per “donar-li visibilitat”.

Les previsions de l’organització és arribar als 55.000 visitants i 300 empreses expositores, entre un 5% i un 10% més que l’any anterior, i ja té el 70% de l’espai reservat. El recinte del Port Vell –als molls d’Espanya i de la Fusta– acollirà uns 700 vaixells, dels quals 180 estaran a l’aigua, i la majoria seran de fins a 20 metres d’eslora. Les bones perspectives del saló reflecteixen el bon comportament del sector nàutic, que entre gener i maig ha tornat a créixer un 5,5% en nombre de matriculacions, segons les dades de l’Associació Nacional d’Empreses Nàutiques (ANEN).

La sostenibilitat i la cura del mar

Un dels plats forts del Saló Nàutic és una jornada sobre els danys que provoquen els residus plàstics abocats al mar i la presència de vaixells cada vegada més sostenibles. També hi haurà diverses activitats per a la conscienciació mediambiental, ja que una de les prioritats de l’organització és posar “sensibilitzar els ciutadans que el mar s’ha de cuidar perquè els residus no desapareixen i acabarem menjant peix contaminat”, ha dit el president del saló.

“Volem mostrar que els practicants de la nàutica som grans amants de la mar i per això som els primers interessats a defensar-lo”, assegura Conde. “Per això, estem treballant per dur a terme accions de conscienciació amb l’objectiu de cuidar al màxim el nostre entorn natural, a més de seguir fomentant la innovació i la implementació de la tecnologia en embarcacions cada vegada més sostenibles”.

Impuls del turisme nàutic

Una altra de les obsessions del sector nàutic és impulsar l’arribada de turistes internacionals interessats en activitats marítimes. Segons el secretari general d’ANEN, Carlos Sanlorenzo, a la Unió Europea hi ha 36 milions de practicants de la nàutica i representen “una oportunitat per atraure turisme de qualitat” a Barcelona i la resta de ciutats amb tradició marítima. 

Actualment, només el 7% dels visitants del saló són estrangers i l’objectiu és millorar aquest percentatge en els pròxims anys. Els alemanys, els anglesos, els francesos i els holandesos són el més interessats en aquest tipus de turisme, que té un gran potencial i un alt poder adquisitiu. “Ara que es parla tant de la massificació turística, millorar l’ús de la làmina d’aigua de les nostres costes és una oportunitat per aprofitar el bon context econòmic actual”.

Més notícies
Repartiment amb patinet i robots que fan inventari: el futur de la logística es debat a Barcelona
Notícia: Repartiment amb patinet i robots que fan inventari: el futur de la logística es debat a Barcelona
Comparteix
La capital catalana es converteix en la capital mundial del comerç durant tres dies amb la celebració de set congressos internacionals
Fira 2000 nomena un nou director general per liderar l’ampliació dels recintes firals
Notícia: Fira 2000 nomena un nou director general per liderar l’ampliació dels recintes firals
Comparteix
L’enginyer industrial Òscar Garcia era gerent de l’empresa municipal de promoció immobiliària de l’Ajuntament de Santa Coloma

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa