Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Saló Alimentària torna a canviar de dates i se celebrarà el 2021 per la Covid-19
  • CA

El Saló Alimentària no es farà aquest 2020. Fira de Barcelona ha decidit suspendre la fira d’aquest any i situar-la al maig del 2021 després d’una reunió amb les principals organitzacions i empreses del sector. Arran de la pandèmia de coronavirus, Alimentària, que inicialment s’havia de celebrar entre el 20 i el 23 d’abril, es va posposar al 14-17 de setembre. Finalment, però, s’ha optat per traslladar-la al 2021 tenint en compte “les actuals circumstàncies” i “amb l’objectiu de garantir la millor edició possible tant en participació com en internacionalització”.

Alimentària és una fira bianual, de les més importants que se celebren a Barcelona, i serà una dels principals esdeveniments en un any en el qual els recintes de Fira acolliran importants convocatòries de projecció internacional com el Mobile World Congress. Aquests esdeveniments protagonitzaran un calendari firal que es tornarà a reactivar el setembre vinent, mes en el qual la institució té previst reprendre la seva activitat, amb un precís protocol de seguretat i prevenció.

El president del Comitè Organitzador de l’Alimentària, Josep Lluís Bonet, ha explicat que s’ha pres aquesta decisió després de valorar l’actual situació, avaluar diverses alternatives i, sobretot, “escoltar al sector” al que agraeixen el seu suport i aposta per un esdeveniment que, sens dubte, contribuirà a reactivar l’economia, “tan castigada en aquests moments”. En aquest sentit, ha subratllat que, amb el consens del sector, “l’objectiu és realitzar una gran edició, amb les màximes expectatives comercials, de networking i assistència de compradors i visitants internacionals, que representen el 25% del total”.

Futur de la indústria

Tot així, els dies 28 i 29 de setembre se celebrarà un fòrum al Palau de Congressos de Fira de Barcelona sobre el futur de la indústria agroalimentària, la restauració, l’hosteleria i el turisme, sectors claus de l’economia i representats als salons Alimentària, Hostelco i Fòrum Gastronòmic.

El 2021 destacarà per la celebració d’esdeveniments d’important projecció i lideratge mundial, alguns ja molt arrelats a Barcelona com MWC Barcelona, la major fira internacional de les comunicacions mòbils, organitzada per GSMA, que tornarà a tenir lloc després de la seva cancel·lació el febrer passat a causa del coronavirus. Altres arribaran per primera vegada a la ciutat després d’haver triat els recintes de Fira com a seu. És el cas de ISE, el més important del món de la indústria audiovisual, que fins enguany es va celebrar a Amsterdam, i de Seafood, referent per a productes de la mar que fins ara tenia lloc a Brussel·les.

Davant d’aquest panorama, el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha recalcat el potencial de la institució com “gran instrument de reactivació econòmica, sobretot en l’actual context, donada la gran varietat de sectors empresarials presents en els esdeveniments i l’impacte econòmic i social que genera el territori”. Així mateix, ha subratllat la importància de que “Fira té la mirada posada en l’activitat que desenvoluparà l’últim quatrimestre d’aquest any, clau per revitalitzar el teixit empresarial”.

Impacte econòmic

Fira de Barcelona genera un impacte econòmic anual al territori de 4.689 milions d’euros, segons un estudi elaborat per l’Institut d’Economia de Barcelona (IEB) de la Universitat de Barcelona (UB). L’augment de la producció es tradueix en un efecte en el Valor Afegit Brut (VAB) de 2.177,6 milions d’euros, en 34.600 llocs de treball i 899,2 milions d’euros de recaptació fiscal. La institució represa la seva activitat amb l’objectiu de convertir-se en un dels principals motos de la reactivació econonòmica ja que l’impacte econòmic de l’activitat de Fira equivaldria a l’1% del PIB de Catalunya.

Activitat en format virtual

L’activitat l’últim quatrimestre de 2020 tindrà com a protagonista el format digital. La Valmont Barcelona Bridal Fashion Week celebrarà la seva 30a edició entre el 4 i el 10 de setembre amb un format digital que retransmetrà les desfilades de les noves col·leccions de moda nupcial i permetrà concertar reunions virtuals entre les marques expositores i compradors de qualsevol part del món. També al setembre tindrà lloc Bizbarcelona, esdeveniment per a emprenedors, startups, pimes i autònoms, que combinarà els formats presencial i virtual i coincidirà amb el Va salar de l’Ocupació, sobre oportunitats laborals i autoocupació.

Per al mes d’octubre estan previstos Liber, centrat en el negoci editorial i el llibre en espanyol, el Saló Nàutic i el Saló Ocasió, del vehicle seminou. L’Smart City Expo World Congress, sobre ciutats intel·ligents i solucions urbanes, tindrà lloc al novembre i en format totalment virtual amb l’objectiu d’adaptar-se a les actuals circumstàncies i continuar sent referent internacional del sector. Ibtm World, la fira més important del món de viatges de negocis; Manga Barcelona, Aviation Week MRO Europe i el Congrès de la Societat Europea de la Imatge Vascular complementen el calendari fins a final d’any.

Més protecció que mai

El retorn a l’activitat vindrà acompanyat de mesures de seguretat i prevenció anti Covid-19 per a mitigar riscos de cara a treballadors, organitzadors, expositors, visitants i proveïdors. Per a això, Fira ha elaborat un protocol d’actuació, en col·laboració amb la consultora especialitzada en el gestió de riscos, Aon, i l’assessorament de l’Hospital Clínic de Barcelona. Entre altres mesures, contempla espais amplis que garanteixin el distanciament físic, intel·ligència artificial per a controlar els fluxos de visitants i els aforaments. A més hi haurà un possible control de temperatura en els accessos, sistemes de ventilació reforçats, digitalització dels sistemes d’acreditació i organització de serveis de restauració.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa