Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El restaurant insubmís de Barcelona: “Som més segurs que l’avió o el metro”
  • CA

La ciutat de Barcelona s’ha llevat aquest matí amb dos tipus de bars i restaurants: els que tancaven totalment per les noves restriccions i els que mantenien el negoci obert per treballar amb comandes per endur. La nova mesura del govern català prohibeix de manera clara durant dues setmanes que es puguin servir àpats per menjar in situ als establiments de l’hosteleria. Tanmateix, Barcelona ha trobat avui diverses excepcions de negocis que han decidit seguir a la seva. Una d’elles, però, és especialment icònica a la ciutat. Un espai en què la nova norma no s’aplica i els comensals entren, demanen una taula i seuen a dinar. És el restaurant Mordisco, situat al passatge de la Concepció, entre la rambla de Catalunya i el passeig de Gràcia. “La clau és aquesta màquina. M’hi he gastat 34.000 euros i ara aquest espai és tan segur com un quiròfan”, comenta la propietària del local, Rosa Esteva, al TOT Barcelona.

No se n’amaga. De fet, ho han compartit a les xarxes socials i han arribat a publicar un anunci a La Vanguardia en paper. També ho explicita un cartell ubicat a l’entrada de l’icònic restaurant barceloní. “Us esperem a casa nostra amb el carinyo de sempre”, remata el petit comunicat.

Dit i fet. Aquest migdia, mentre les protestes pel tancament de bars sacsejaven el centre de Barcelona, al Mordisco els plats anaven amunt i avall i els cambrers feinejaven gairebé com si fos un dia habitual. “Si ve la policia, els diré el mateix que a tothom. ‘Si tu em pots demostrar que a un supermercat, que toquem tot el que volem agafar i estem a prop d’altres persones constantment, estàs més segur que aquí, m’ho repenso’. Fins que això no passi, seguirem”, apunta la històrica empresària responsable de fer créixer el grup Tragaluz durant dècades. També menciona que es mantinguin actius i sense grans canvis en el funcionament serveis “com el metro o l’avió, on no et prenen ni la temperatura i viatges al costat de gent de diferents països”, afegeix. “Nosaltres som més segurs“.

La clau, segons ella, és el filtre anticontagis que es va fer instal·lar cinc mesos enrere. Es tracta d’una tecnologia desenvolupada després de cinc anys d’investigació i proves d’universitats com l’UPC, la UB i la Jaume I de Castelló, a més de centres com EURECAT i CIEMAT, precisava la revista Time Out al juny. Finalment ha estat posada en marxa per la start-up barcelonina Urban Air Purifier i té la capacitat, segons asseguren, de purificar 2.000 metres cúbics d’aire cada hora. Retè el 99,97% de les partícules i garanteix que l’aire del dispositiu surti net.

El missatge publicat a la porta del restaurant Mordisco / D.C.

No és l’únic argument que esgrimeix Esteva. Assegura que la norma impulsada pel govern català “està feta malament” perquè s’aplica a l’engròs i no es té en compte alguns casos que treballen de manera més segura. De fet, s’ha fet menció d’un altre local barceloní que també ha instal·lat la mateixa màquina: el restaurant Bonanova. Tanmateix, segons ha comprovat aquest diari i han confirmat fonts de l’establiment, de moment, ells han optat per tancar inicialment mentre segueixen el curs dels esdeveniments.

Sigui com sigui, la gran empresària barcelonina es mostra indignada amb la situació a la qual s’empeny els treballadors dels restaurants. “Qui pagarà els ERTOs? Ja s’ha vist que no funciona. Així que no tenim cap altra opció. Ho hem preparat tot per ser segurs”, insisteix. A més, recorda que el seu restaurant es va bolcar amb els sanitaris durant la pandèmia i van estar cuinant àpats per a l’Hospital Clínic. “En definitiva, digueu-ho així. Jo si tanco no pensaré en els meus diners, sinó en el personal”, clou Esteva.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa