Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El projecte que substituirà Nissan a la Zona Franca es donarà a conèixer a la tardor

El delegat de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Pere Navarro, ha explicat que la comissió de reindustrialització de les plantes de Nissan continua analitzant quin projecte agafarà el relleu del fabricant d’automòbils japonès a Barcelona: “Crec que ho sabrem a la tardor, perquè volem garantir molt bé que les propostes tinguin viabilitat”.

En una entrevista aquest dijous en Ràdio4 i La2, Navarro ha explicat que la primera prioritat de la comissió és que la iniciativa seleccionada pugui recuperar els llocs de treball “perduts” amb la marxa de Nissan, a més de mantenir l’activitat industrial amb un projecte que tingui continuïtat en el temps. En aquest sentit, Navarro s’ha mostrat “optimista” sobre el futur de la parcel·la de Nissan, que considera que va tancar per una decisió del grup empresarial i no perquè les plantes no fossin viables, en les seves paraules.

Fàbrica de bateries

Sobre la futura fàbrica de bateries vinculada als cotxes elèctrics de Seat, ha afirmat que “la vol tothom” i que és una oportunitat, tant per crear llocs de treball com per avançar en la mobilitat elèctrica i la descarbonització, dos aspectes en els quals es treballa des de la Zona Franca. “Jo apostaria perquè estigués a Catalunya”, ha dit, i s’ha mostrat optimista davant la possibilitat que se situï en territori català, on considera que es donen les condicions per a tenir una fàbrica d’aquestes característiques.

Fons europeus

Sobre els fons europeus de recuperació després de la Covid-19, Navarro ha afirmat que s’han posat en marxa actuacions “dirigides a assessorar la petita i mitjana empresa” perquè puguin accedir-hi, tenint en compte que la seva finalitat és promoure un canvi del model econòmic, ha recordat. Segons ell, el projecte ‘D Factory’ que ha posat en marxa el CZFB compleix amb aquestes característiques de sostenibilitat i canvi de model: amb una inversió de 25 milions d’euros, buscarà generar oportunitats en el sector de les noves tecnologies en un edifici de 17.000 metres quadrats a la Zona Franca.

“Ho proposarem i estem segurs que serà aprovat”, ha dit sobre aquest projecte, que calcula que generarà 500 llocs de treball directes i 1.500 indirectes. Si reben els fons europeus, l’edifici es podrà ampliar fins a arribar als 100.000 metres, ha avançat. Navarro també ha destacat el projecte conjunt del CZFB amb l’Ajuntament de Barcelona per a rehabilitar la seu de Correus a la Via Laietana, amb una inversió de gairebé 50 milions d’euros, per a formar a joves en el sector de la nova economia: “Tinc l’esperança que el 2023 podrem veure alguna realitat, i espero que fins i tot el 2022″.

Pròxim Govern

Preguntat pels esculls en les negociacions per a formar el nou Govern, ha dit: “Com a ciutadà compromès i al servei públic, li haig de dir que això no afavoreix per a res la situació econòmica. Hi ha molts sectors econòmics que ja donen per amortitzat el Govern de la Generalitat, i és una pena”. El també exdirigent del PSC ha assegurat que el seu candidat és el socialista Salvador Illa, “l’únic que pot generar consensos” per a encarar la recuperació i ajudar a les persones amb problemes per la crisi.

“Ell insistirà tossudament –i tossudament és una paraula amable– perquè hi hagi una solució per a Catalunya. El que necessitem és un Govern, i si és un Govern d’esquerres, millor”, perquè segons ell les retallades d’antics governs de dretes continuen llastrant la situació a Catalunya i a la resta d’Espanya.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Democràcia i llibertat a abril 22, 2021 | 17:01
    Democràcia i llibertat abril 22, 2021 | 17:01
    Per dignitat, volem els presoners polítics lliures !
  2. Icona del comentari de: Ich verstehe nur Bahnhof a abril 22, 2021 | 21:39
    Ich verstehe nur Bahnhof abril 22, 2021 | 21:39
    recordo les pancartes dels treballadors de Nissan escrites en la llengua del país del costat, és a dir que es tractava d'un assumpte entre castellans i japonesos. La Generalitat no s'hi havia d'haver ficat.

Nou comentari

Comparteix