Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Port de Barcelona donarà nova vida a 60.000 tones de residus orgànics
  • CA

El Port de Barcelona està valorant la possibilitat de construir una planta de biometà a partir dels residus orgànics recollits dels vaixells i altres procedències amb la finalitat de subministrar aquest combustible net als vaixells. Així ho ha reconegut avui Xavier Sabaté, cap de Projectes Ambientals del Port de Barcelona, durant la primera Jornada de Sostenibilitat, un projecte amb vocació de continuïtat que vol donar conèixer els projectes que la Comunitat Portuària de Barcelona desenvolupa en aquest àmbit. “Hem d’entrar de ple en la producció de combustibles nets per poder fer el subministrament als nous vaixells que arribaran al port”, ha assegurat Xavier Sabaté.

La previsió és que aquesta planta produeixi prop d’uns 15.900 metres cúbics de gas natural liquat (GNL), cosa que representa el 25% del combustible que s’atorga anualment als vaixells que fan ‘bunkering’ a Barcelona. La producció del biometà serà una realitat gràcies a la transformació d’entre 50.000 i 60.000 tones de residus orgànics anuals, que procediran de tres vies diferents: dels residus Marpol dels vaixells; de Mercabarna, dels restaurants situats al port i de les feines de jardineria que es porten a terme en la zona portuària.

Projectes d’energia fotovoltaica i electrificació dels molls

Al marge de la producció de combustibles nets, l’electrificació dels molls i la generació d’energia fotovoltaica són les altres grans iniciatives en les quals el Port de Barcelona centra la seva estratègia de descarbonització de l’operativa portuària. “Al Port de Barcelona fem referència a la sostenibilitat amb una mirada àmplia i sempre tenint en compte els vessants ambiental, social i econòmic”, ha dit Damià Calvet, president del Port de Barcelona.

Calvet també ha recordat la importància “d’accelerar l’acció climàtica, creant condicions que dinamitzin l’economia i generin ocupació.” en el marc del compliment dels objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030.

Jordi Vila, cap de Medi Ambient de Port de Barcelona, ha detallat el projecte de creació d’una comunitat energètica al moll de Pescadors i l’estudi que s’està fent per traslladar aquesta comunitat a tot el port.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa